23948sdkhjf

Byggeneral tar kommandot i Stockholm

En nyinrättad byggeneral ska samordna alla större byggprojekt i Stockholms stad.

Det byggs mycket i huvudstaden, tanken är att 140 000 nya bostäder ska byggas mellan 2010 och 2030 och häften av dem ska uppföras på sex år – mellan 2019 och 2025.

Till det kommer även andra byggprojekt – till exempel för samhällsservice och nya arbetsplatser.

Stockholm är alltså mitt inne i en minst sagt intensiv byggfas och för man ska klara den samordning, det tempo och den dialog med branschen som krävs har staden nu skaffat sig en byggeneral.

Oscar Lavelid har fått jobbet och ska nu ta sig an att samordna alla ”betydande byggprojekt”. Tanken är att se till att staden har en hög planberedskap och kan färdigställa de projekt som redan är beslutade.

– Oscars erfarenhet från stads- och bostadsutveckling och hans nätverk i fastighetsbranschen blir värdefullt i stadens arbete för nya bostäder och alla de knäckfrågor som behöver lösas ut för en hög byggnationstakt, säger Fredrik Jurdell, stadsdirektör.

– Staden har högt ställda mål för byggandet, inte minst när det gäller nya hyresrätter. För att lyckas hålla uppe takten, särskilt i en vikande konjunktur, krävs god samordning inom staden och en nära dialog med branschen, i min roll som byggeneral hoppas jag kunna bidra till detta och driva på för att nå stadens mål, säger Oscar Lavelid.

Han kommer närmast från posten som projektchef för stadens satsning på stora internationella idrottsmästerskap och  har tidigare arbetat som koncerncontroller vid Stockholm Stadshus AB och som borgarrådssekreterare med ansvar för bostads- och stadsutvecklingsfrågor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127