23948sdkhjf

BDX kammar hem "historiskt" avtal

Nya tekniska lösningar, en egen KMA-samordnare på heltid och 140 arbetstillfällen väntas sedan BDX kammat hem ett ”historiskt” avtal.

LKAB har gett BDX i uppdrag att under sex år lasta, lossa och transportera malm och gråberg i dagbrottet i Leveäniemi, Svappavaara, drygt fyra mil utanför Kiruna.

BDX beskriver avtalet som ”historiskt”, det ska vara företagets största inom gruvindustrin och kommer att innebära 140 arbetstillfällen.

Enligt BDX ska jobbet göras tillsammans med tre av BDX Företagens totalt 275 medleverantörer.

Stefan Sundqvist, divisionschef på BDX Nord, uppger att LKAB:s höga krav på  kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor (KMA) innebär att BDX också kommer att ha en KMA-resurs på heltid i uppdraget.

Sedan kommer vi även att ha ett team som tittar på nya tekniska lösningar med hybridmaskiner och elektrifierade delar i verksamheten, något som LKAB och svensk gruvnäring kommer att vara i framkant på.

Uppdraget löper över sex år, med möjlighet till ett optionsår.

BDX har mångårig erfarenhet av uppdrag både i dagbrott samt i underjordsgruvorna i Kiruna och Gällivare sedan tidigare. Vi har andra omfattande uppdrag åt LKAB och att vi nu kan teckna det här avtalet på upp till sju år visar att vi har kundens förtroende, säger Catrin Ingvarsson, vd BDX Företagen AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094