23948sdkhjf

Gammal bro ska ta steget in i framtiden

Två gamla broar ska rustas upp för framtidens resenärer. Arbetet som utförs av Svevia är värt nästan 200 miljoner kronor.

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att rusta upp och bygga om Skurubron i Nacka kommun strax öster om Stockholm. Två bågbroar, 100 respektive, 65 år gamla ska bland annat få en moderniserad lösning för gång- och cykeltrafik.

– Arbetet som ska utföras är i grunden en vanlig brorenovering. Men eftersom arbetet sker 30 meter över vattenytan och på ett sådant historiskt landmärke är det ändå ett väldigt speciellt uppdrag, säger Moritz Kolmar, arbetschef Stockholm anläggning Svevia, i en kommentar.

Arbetet innebär att en vägbana för lokaltrafik ska skapas på ena bron och den andra ska utformas för cyklister och gående. Till det måste Svevia även uppfylla krav från Trafikverket på reducerad klimatpåverkan. Något som bland annat görs med energiförsörjning samt val av arbetsfordon och material. Uppdraget beräknas vara värt omkring 195 miljoner kronor och kommer påbörjas under sommaren 2023.

–  Att vi nu räknat hem ett sådant här kontrakt övertygar mig om att vår strategi att samla våra specialistresurser för tyngre anläggningsprojekt i en organisation var ett bra beslut. Svevias ambition är att fortsätta växa på anläggningssidan med en strategiskt avvägd kombination mellan stora och mindre anläggningsprojekt, säger Mattias Gretzer, regionchef för Svevias division anläggning i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11