23948sdkhjf

Snart kommer beskedet

Spänd väntan råder i entreprenadbranschen även om Maskinentreprenörerna välkomnar beskedet att regeringsbeslutet gällande Cementa inte rivs upp.

Cementkrisen briserade den 6 juli 2021 när Mark- och miljööverdomstolen avvisade Cementas ansökan om förnyat brytningstillstånd i företagets anläggning på Gotland.

Regeringen beslutade sedermera att ge företaget ett tillfälligt tillstånd – så att man kan fortsätta att bryta kalk fram till årsskiftet 2022/2023.

Beslutet överklagades av flera miljöorganisationer men på onsdagen kom beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen – som kommit fram till att regeringens beslut ska stå fast, man avvisar också yrkandena att inhämta förhandsavgörande från EU-domstolen

– En positiv signal men inte beslutet som vi alla väntar på, säger Anders Robertsson, vd i Maskinentreprenörerna, i ett pressmeddelande.

Enligt ME väntar hela entreprenadbranschen nu spänt på Mark- och miljödomstolens avgörande som kommer till veckan (den 13 december). Då ska rätten ha tagit ställning till Cementas ansökan om att få ett tillstånd som gäller i fyra år.

– Det är positivt att Högsta förvaltningsdomstolens dom inte spär på den oro och osäkerhet som våra medlemmar i entreprenadbranschen känner inför Mark- och miljödomstolens dom nästa vecka säger Anders Robertsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre på ett bräde när Ramudden förvärvar
Kommun ska betala miljonbelopp till anläggningsföretag
Svevia stärker dammar
En bra introduktion – grunden till ett tryggt arbete
Maskintillverkarens aktie backar – försäljningen ökade
Infraministern: ”vår inriktning är en elektrifierad fordonsflotta”
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11