23948sdkhjf

Snart kommer beskedet

Spänd väntan råder i entreprenadbranschen även om Maskinentreprenörerna välkomnar beskedet att regeringsbeslutet gällande Cementa inte rivs upp.

Cementkrisen briserade den 6 juli 2021 när Mark- och miljööverdomstolen avvisade Cementas ansökan om förnyat brytningstillstånd i företagets anläggning på Gotland.

Regeringen beslutade sedermera att ge företaget ett tillfälligt tillstånd – så att man kan fortsätta att bryta kalk fram till årsskiftet 2022/2023.

Beslutet överklagades av flera miljöorganisationer men på onsdagen kom beskedet från Högsta förvaltningsdomstolen – som kommit fram till att regeringens beslut ska stå fast, man avvisar också yrkandena att inhämta förhandsavgörande från EU-domstolen

– En positiv signal men inte beslutet som vi alla väntar på, säger Anders Robertsson, vd i Maskinentreprenörerna, i ett pressmeddelande.

Enligt ME väntar hela entreprenadbranschen nu spänt på Mark- och miljödomstolens avgörande som kommer till veckan (den 13 december). Då ska rätten ha tagit ställning till Cementas ansökan om att få ett tillstånd som gäller i fyra år.

– Det är positivt att Högsta förvaltningsdomstolens dom inte spär på den oro och osäkerhet som våra medlemmar i entreprenadbranschen känner inför Mark- och miljödomstolens dom nästa vecka säger Anders Robertsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078