23948sdkhjf

Märsta Förenade i nytt uppdrag

Från och med januari nästa år kommer Märsta Förenade hantera Jehanders materialtransporter i Stockholmsområdet.

Det står klart efter att Jehander valt åkeriet som sin transportpartner.

Avtalsperioden löper fem år och värt cirka 350 miljoner kronor. Mellan 20 och 40 fordon kommer att köra material till kund och interna transporter dagligen för att förse Jehanders terminaler med material. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag ser fram mot att fortsätta utveckla vårt kunderbjudande tillsammans med Märsta Förenade. Vi har en gemensam ambition att arbeta med logistikutveckling och att reducera klimatavtrycket från våra transporter. Efter två givande år tillsammans med Foria har vi ömsesidigt kommit överens om att denna lösning passar bättre för bägge parter, säger Mats Björkryd, vd för Jehander i en kommentar.

Märsta Förenades omsättningen ligger idag på drygt 1 miljard kronor och företaget har cirka 60 delägare och drygt 550 fordon.

– Vi är glada för förtroendet att Jehander valt Märsta Förenade som sin nya leverantör. Vi täcker hela Stockholmsområdet och med vår effektiva trafikledning och våra cirkulära flöden kommer vi kunna optimera transporterna vilket bidrar till minskade koldioxidutsläpp, säger Patrik Wadenhed, vd Märsta Förenade.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062