23948sdkhjf

Så ska Peab öka säkerheten för sina vägarbetare

Peab installerar radarreflektorer på alla sina påkörningsskydd i samband med vägarbeten. De hävdar att de är först i Sverige med tilltaget som ska öka säkerheten för anläggningsarbetarna.

Leveranstidningen Entreprenad har tidigare rapporterat om att enbart ett fåtal håller hastigheten vid vägarbeten. En säkerhetsåtgärd för att minska risken för olyckor är TMA-fordon. För att öka säkerheten ytterligare meddelar Peab nu att de kommer installera radarreflektorer på samtliga påkörningsskydd som används vid vägarbeten. 

Radarreflektorerna kommunicerar med de andra fordonens mjukvara, något som finns i de flesta modernare bilar. Denna kan då varna föraren eller till och med bromsa själv. Inom EU är det sedan 2015 obligatoriskt med automatiska nödbromssystem på tunga lastbilar.

– I Peab är säkerheten alltid högst upp på agendan. I detta samarbete med Berlex tar vi ännu ett stort steg mot att skapa säkrare vägar, tryggare arbetsplatser och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare som varje dag utsätter sig för stora risker vid arbete i vägmiljö, säger Anncatrin Elversson, chef för produktionsstöd, Trafikanordningar, på Peab i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078