23948sdkhjf

Så ska Peab öka säkerheten för sina vägarbetare

Peab installerar radarreflektorer på alla sina påkörningsskydd i samband med vägarbeten. De hävdar att de är först i Sverige med tilltaget som ska öka säkerheten för anläggningsarbetarna.

Leveranstidningen Entreprenad har tidigare rapporterat om att enbart ett fåtal håller hastigheten vid vägarbeten. En säkerhetsåtgärd för att minska risken för olyckor är TMA-fordon. För att öka säkerheten ytterligare meddelar Peab nu att de kommer installera radarreflektorer på samtliga påkörningsskydd som används vid vägarbeten. 

Radarreflektorerna kommunicerar med de andra fordonens mjukvara, något som finns i de flesta modernare bilar. Denna kan då varna föraren eller till och med bromsa själv. Inom EU är det sedan 2015 obligatoriskt med automatiska nödbromssystem på tunga lastbilar.

– I Peab är säkerheten alltid högst upp på agendan. I detta samarbete med Berlex tar vi ännu ett stort steg mot att skapa säkrare vägar, tryggare arbetsplatser och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare som varje dag utsätter sig för stora risker vid arbete i vägmiljö, säger Anncatrin Elversson, chef för produktionsstöd, Trafikanordningar, på Peab i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tre på ett bräde när Ramudden förvärvar
Kommun ska betala miljonbelopp till anläggningsföretag
Svevia stärker dammar
En bra introduktion – grunden till ett tryggt arbete
Maskintillverkarens aktie backar – försäljningen ökade
Infraministern: ”vår inriktning är en elektrifierad fordonsflotta”
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.235