23948sdkhjf

Storskogens kreditbetyg sänks

Många entreprenadföretag ingår i gruppen – ambitionen uppges vara att sänka skuldsättningsgraden och stärka balansräkningen.

Bolagsgruppen Storskogen meddelade på torsdagen att S&P Global Ratings sänkt kreditbetyget för Storskogen Group AB till BB med negativa utsikter, från tidigare BB+ med stabila utsikter.

Enligt Storskogen arbetar man aktivt med att förbättra kassaflödet och för att sänka skuldsättningsgraden (definierad som räntebärande nettoskuld/justerad RTM EBITDA).

– Vår nuvarande skuldsättningsgrad är inom ramen för vårt finansiella mål på 2-3 ggr. Vi har en ambition att sänka skuldsättningsgraden mot den nedre delen av intervallet och på så vis stärka vår balansräkning. Storskogen har idag en god likviditet och inte något refinansieringsbehov under 2023, vilket gör oss trygga med vår finansiella ställning, säger Lena Glader, CFO på Storskogen, i pressmeddelandet

Storskogen äger en stor mängd företag inom affärsområdena Tjänster, Handel och Industri.

Under tjänsteflaggen finns bolag som MJ Contractor, Trellegräv, Teodoliten, Sisab, Agnesbergs Grävtjänst i Kungälv, Västmark, Tjällmo Grävmaskiner, Allan Eriksson Mark, Heab Entreprenad, Fon Anlegg och Danboring.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Guldkantad utmärkelse till svenska tillverkaren
Hyundai breddar utbudet – introducerar 10-tons hjulgrävare
IKEA accelererar utbyggnaden av laddinfrastrukturen - 700 nya laddpunkter planeras
Svevia åtar sig renovering och miljöarbete på väg 620
Ovanlig auktion gav mersmak
Företagens nödrop: satsa mer på infrastruktur

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109