23948sdkhjf

Storskogens kreditbetyg sänks

Många entreprenadföretag ingår i gruppen – ambitionen uppges vara att sänka skuldsättningsgraden och stärka balansräkningen.

Bolagsgruppen Storskogen meddelade på torsdagen att S&P Global Ratings sänkt kreditbetyget för Storskogen Group AB till BB med negativa utsikter, från tidigare BB+ med stabila utsikter.

Enligt Storskogen arbetar man aktivt med att förbättra kassaflödet och för att sänka skuldsättningsgraden (definierad som räntebärande nettoskuld/justerad RTM EBITDA).

– Vår nuvarande skuldsättningsgrad är inom ramen för vårt finansiella mål på 2-3 ggr. Vi har en ambition att sänka skuldsättningsgraden mot den nedre delen av intervallet och på så vis stärka vår balansräkning. Storskogen har idag en god likviditet och inte något refinansieringsbehov under 2023, vilket gör oss trygga med vår finansiella ställning, säger Lena Glader, CFO på Storskogen, i pressmeddelandet

Storskogen äger en stor mängd företag inom affärsområdena Tjänster, Handel och Industri.

Under tjänsteflaggen finns bolag som MJ Contractor, Trellegräv, Teodoliten, Sisab, Agnesbergs Grävtjänst i Kungälv, Västmark, Tjällmo Grävmaskiner, Allan Eriksson Mark, Heab Entreprenad, Fon Anlegg och Danboring.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tio höjdare på veckans lista!
Baskontrakt för huvudstaden utdelat
Lägre orderingång än förväntat för Peab
Alla översiktsplaner ska bli digitala
Stabil orderingång och minskade försäljningsvolymer i Skanskas bokslut
Forskare ska närstudera gröna omställningen i norr
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.112