23948sdkhjf

NCC bygger friskt i väst

NCC har fått uppdraget att bygga en ny och tekniktät räddningsstation i Tanumshede.

Stationen, med lokalerför både Räddningstjänsten och NU-sjukvårdens ambulansverksamhet, ska placeras på Ryland i Tanumshede.

Den nya anläggningen ersätter en 40 år gammal station och kommer att bestå av en 2 250 kvadratmeter för Räddningstjänsten och 450 kvadratmeter för ambulansverksamheten.

– En ny räddningsstation är efterlängtad och nu kommer vi kunna erbjuda en räddningsstation utformad enligt rutinerna för ”Friska brandmän” med en säker arbetsmiljö för vår personal, dessutom innebär satsningen en fortsatt långsiktig trygghet för alla invånare i Tanums kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Liselotte Fröjd.

– Vi är stolta över att få vara med och utveckla den nya moderna räddningsstationen för Tanums kommun. Det är ett viktigt samverkansprojekt som genomsyras av ett gott samarbete. Tillsammans kommer vi att nå de höga krav som ställs på dagens räddningsstationer, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

Kontraktet är värt cirka 120 miljoner kronor. Markarbetena ska påbörjas under första kvartalet 2023, sommaren 2024 ska allt vara klart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094