23948sdkhjf

Tungt besked: Bussterminalen vid Slussen försenad

Byggandet av bussterminalen vid Slussen är kraftigt försenat.

Tidigare i höstas invigdes den nya Slussen, Victoriaslussen  Det var en stor milstolpe i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. 

Nu rapporterar Svenska Dagbladet om en omfattande försening av ett annat delprojekt som kommer ha stor påverkan på Stockholms kollektivtrafik, nämligen att den bussterminal som ska stå klar i slutet av 2023 kommer att bli ordentligt försenad. 

SvD har tagit del av dokument där Region Stockholms trafikförvaltning står bakom en bedömning på en försening med över två år. Därmed kommer bussterminalen stå klar våren 2026. Stockholm stad gör en egen prognos där terminalen i värsta fall kan vara klar årsskiftet 2025/2026.

Rapporten är inte offentliggjord men har dragits i Region Stockholms trafiknämnd förra veckan, enligt SvD.

Anledningen till förseningen uppges vara ”oförutsedda saker”. Eftersom bussterminalen har stor påverkan på hela Slussen-projektet är det av största vikt att terminalen står klar 2025. Nu håller man på att analysera eventuella effekter av en försening och hur man kan minska dem. Utöver en försening i tid innebär det också en fördyring med runt 2 miljarder kronor, skriver Sveriges Dagblad. Uppgiften är obekräftad från byggherren Stockholms stad.

Regionstyrelsen har begärt en oberoende granskning av projektet bussterminal Slussen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11