23948sdkhjf

NCC köper specialistbolag

Ett strategiskt förvärv ska stärka NCC – förhoppningen är att kunna åta sig fler uppdrag på en marknad där behoven anses vara enorma.

Vattenrenings- och biogasbolaget Goodtech Environmental Solutions AA har 25 anställda och utvecklar och levererar lösningar för vattenrening och bygger biogasanläggningar på den nordiska marknaden.

Enligt ett pressmeddelande innebär förvärvet att koncernen kan ta fler VA-uppdrag.

– Förvärvet av Goodtech Environmental Solutions gör att vi kan ta nya och fler uppdrag inom vattenrening och möta det enorma behov som finns att modernisera och bygga ut Sveriges VA-infrastruktur. Med affären kompletterar vi verksamheten med strategisk viktig kompetens, och välkomnar ett team med en kultur som stämmer väl överens med den som finns i NCC, säger Henrik Enell, divisionschef NCC Infrastructure, i pressmeddelandet.

NCC har arbetat länge med vattenrening och anser sig redan ha specialistkompetens i hela kedjan. Nyförvärvet ska dock innebära att man ytterligare förstärker specialistkompetensen inom vattenprocess, vatten- och miljöteknik, som anses vara ett prioriterat segment.

Goodtech Environmental Solutions är till 90 procent verksamma i Sverige och förvärvas från det börsnoterade norska bolaget Goodtech ASA.

– Jag är väldigt glad att vi har hittat en så bra organisation för våra fantastiskt kompetenta medarbetare. NCC är en stor och professionell nordisk aktör, vilket kommer att ge organisationen tillväxtmöjligheter i framtiden. Denna transaktion ligger i linje med vår strategiska handlingsplan för att fokusera koncernen inom våra kärnområden, säger Margrethe Hauge, CEO Goodtech ASA, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tio höjdare på veckans lista!
Baskontrakt för huvudstaden utdelat
Lägre orderingång än förväntat för Peab
Alla översiktsplaner ska bli digitala
Stabil orderingång och minskade försäljningsvolymer i Skanskas bokslut
Forskare ska närstudera gröna omställningen i norr
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094