23948sdkhjf

Erfaren chef tar vid på Sweco Sverige

Han ska leda Sweco Sveriges verksamhet för väg och anläggning, järnväg, geo- och bergteknik samt projektledning.

Den 16 januari tillträder Fredrik Wallner, som ny chef för Sweco Sveriges transportdivision. Han över tar då ansvaret för företagets verksamhet inom transportinfrastruktur, och kommer också att ingå i företagsledningen.

Divisionen, med totalt cirka 1 500 medarbetare i Sverige och Indien, samlar verksamheten inom väg och anläggning, järnväg, geo- och bergteknik samt projektledning.

Fredrik Wallner har under snart 25 år på Sweco jobbat inom olika delar av infrastrukturverksamheten, senast som affärsenhetschef för väg- och anläggningskonsulterna.

– Fredrik känner både kunder och hela verksamheten väl och kommer leda den här utvecklingen med stort engagemang, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.

Hon konstaterar att det finns mycket att göra framöver.

– Just nu sker en historiskt avgörande transformation inom transportsystem och infrastruktur både i Sverige och över hela världen. Stora värden påverkas, såväl miljö- och klimatmässiga som ekonomiska, och med vårt oerhört breda erbjudande kan vi på Sweco verkligen göra skillnad för våra kunder och för samhället.

Enligt Fredrik Wallner har Sweco, i kraft av sin ställning på marknaden, ett stort ansvar och spännande möjligheter eftersom behoven av konsulttjänster inom transportinfrastruktur är stora.

– Jag är glad över förtroendet att få leda divisionen och tillsammans med alla skickliga medarbetare bidra i omställningen till ett hållbart transportsystem, säger han i pressmeddelandet.

Fredrik Wallner efterträder Anna Yman, som går över till en central roll som Senior Advisor.

Den nu varande regionchefen Magnus Lindqvist tar över Fredrik Wallners gamla jobb som affärsenhetschef för väg- och anläggningsverksamheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tio höjdare på veckans lista!
Baskontrakt för huvudstaden utdelat
Lägre orderingång än förväntat för Peab
Alla översiktsplaner ska bli digitala
Stabil orderingång och minskade försäljningsvolymer i Skanskas bokslut
Forskare ska närstudera gröna omställningen i norr
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.391