23948sdkhjf

Nu ska yrkesskickliga kvinnor inom gruv- och stålindustrin uppmärksammas

För andra året i rad uppmärksammas yrkesskickliga och erfarna kvinnor över 40 inom gruv- och stålbranschen genom listan ”40 över 40”. Nu öppnar nomineringen.

Bakom initiativet står Metallkvinnor och Women in Mining Sweden, branschorganisationerna Jernkontoret, Svemin samt arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna. 

Kvinnor inom gruv- och stålbranschen utgör endast en femtedel av alla medarbetare. Men för att vara fortsatt konkurrenskraftiga på den globala marknaden krävs det att industrin är attraktiv för alla med rätt kompetens. Framför allt idag, när industrin har ett stort kompetensbehov.

När det väl kommer till att synliggöra kvinnor hamnar ofta fokus på unga branschtalanger. Bransch- och arbetsgivarorganisationerna vill därför arbeta för en mer jämställd industri och visa på vikten av erfarenhet och vilka kunskaper det medför, vilket är grunden till instiftandet av listan ”40 över 40”.

För extra framstående prestationer utses även en kvinna till ”Årets Fe”, där Fe syftar till benämningen för järn i det periodiska systemet. Vinnaren presenteras i Stockholm den 8 mars, skriver Jernkontoret i ett pressmeddelande.

Nomineringen är öppen nu och fram till den 5 februari. Bland annat krävs att den nominerade är en kvinna, över 40 år med branschanknytning till gruva, järn eller stål och som på ett eller annat sätt gjort avtryck och kan ses som en inspiratör eller förebild för andra.

Juryn som utser Årets Fe består av branschrepresentanter och representanter från dessa organisationer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Tio höjdare på veckans lista!
Baskontrakt för huvudstaden utdelat
Lägre orderingång än förväntat för Peab
Alla översiktsplaner ska bli digitala
Stabil orderingång och minskade försäljningsvolymer i Skanskas bokslut
Forskare ska närstudera gröna omställningen i norr
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109