23948sdkhjf

150 arbetstillfällen när BDX får nytt uppdrag

Höga krav ställs och 50 nyanställningar väntas inför nytt stort kontrakt som löper över fyra år.

LKAB har gett BDX företagen AB i uppdrag att sköta transport- och maskintjänster ovan jord vid Kirunagruvan.

BDX ska bland annat sköta transporter av tillsatsmedel till pelletsproduktionen, ut- och inlastning av rågods och pellets, gråberg från sovringsverket till deponi samt specialprodukter.

I uppdraget ingår också att tillhandahålla servicemaskiner som ska jobba vid verk, förråd och bangård och att ombesörja vägunderhåll på LKAB:s industriområde.

Uppdraget löper över fyra år, enligt BDX innebär det närmare 150 arbetstillfällen varav cirka 50 är nyanställningar.

– För oss i BDX är det en kvalitetsstämpel att LKAB väljer oss för ytterligare ett stort uppdrag, säger Catrin Ingvarsson, vd BDX Företagen AB.

BDX noterar att uppdraget också innebär ett aktivt klimat- och miljöarbete, tanken är bland annat att koldioxidutsläppen ska minskas.

– Jag tycker att det är både roligt, spännande och utmanande att LKAB ställer höga krav på oss som leverantörer inom klimat- och miljöområdet, säger Stefan Sundqvist, divisionschef BDX Nord.

– Det gör att vi som leverantör måste var mer på tårna och inte bara följa med i utvecklingen, här får vi möjligheten att vara med och leda utvecklingen av nya fordon och processer.

BDX har även andra LKAB-uppdrag, till exempel sköter man lastning och transport av malm och gråberg i dagbrottet Leveäniemi och underjordstransporter i Vitåfors utanför Gällivare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078