23948sdkhjf

Stort steg för hyvlarna

– Maskinia vill leverera fler av Europas mest sålda hyvlar på den svenska marknaden och nu kan vi det, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Case Construction Equipments väghyvlar har uppdaterats på ett sätt som enligt den svenska generalagenten Maskinia innebär att de nu anpassats för svenska behov.

– Maskinia vill leverera fler av Europas mest sålda hyvlar på den svenska marknaden och nu kan vi det, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist i ett pressmeddelande.

Nytt är att alla hyvlar, från och med i år, levereras direkt från fabrik med två fabriksmonterade joysticks som är integrerade i förarstolen och som ska kunna programmeras att synkronisera flera funktioner med ett knapptryck, alla maskinfunktioner ska kunna kontrolleras genom joystickens knappar och reglage och detta ska ge föraren möjligheten att enkelt, smidigt och ergonomiskt utföra justeringar utan ansträngning, förklarar Maskinia.

Case väghyvlar finns i två grundmodeller: 836C och 856C med en maskinvikt om 13-15 ton respektive 17-20 ton, beroende på utrustning.

Maskinia noterar att båda finns med fyra eller sex drivande hjul vilket i praktiken ger fyra modeller, men noterar att sexhjulsmodellerna kommer att ligga i fokus på den svenska marknaden.

Hyvlarna har ZF-transmission, kraftkälla är FPT-motorer på 6,7 liter som jobbar helt utan EGR-teknik för att nå emissionskrav 5.

Maskinia förklarar att modellerna har haft stora framgångar på världsmarknaden, att Casemaskinen är den mest sålda hyveln i Europa och hävdar att de nya förbättringarna innebär att en bra maskin blivit ännu bättre.

– Vår ambition är nu att få presentera den för våra svenska kunder och mer ingående påvisa de fördelar som hyvlarna från Case kan ge dem, säger Fredrik Holmquist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078