23948sdkhjf

Stort projekt till Vestia – Ytterligare skolor ska renoveras

Flera skolor i Göteborgsområdet byggs om i ett större projekt. 

Vestia Construction Group har signerat kontrakt med Mölndal stad om en nybyggnation av Västerbergsskolan och Bifrosts förskola i Mölndal.

Kontraktet är värt 669 miljoner kronor.

– Byggbolagen i Ratos bygger ett hållbart samhälle genom att uppföra hållbara kommersiella fastigheter, och bistå stat och kommun med byggnation avsedda för samhällsviktiga ändamål. Vi är väldigt stolta över förtroendet att få bygga skolor i Mölndal, det känns meningsfullt att få bidra till en bra miljö för barn och unga, säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande i SSEA Group, där Vestia ingår, samt President, Business Area Construction & Services, Ratos i en kommentar.

Västerbergsskolan blir en F-6-skola för 570 elever på 9 500 kvm inklusive en fullstor idrottshall och beräknas vara färdig mars 2025. Bifrosts förskola blir en stor förskola med 14 avdelningar på 4 200 kvm, och beräknas stå klar i december 2024.

I december 2022 togs också första spadtaget för en omfattande om- och tillbyggnad av Hus C på Almåsskolan i Lindome, som en del i det större projektet Lyftet. I det större projektet Lyftet är också ombyggnationen av Streteredsskolan igång, och projektering av en annan pågår. Kommande projekt gäller Hålstens förskola, Östergårdsskolan och Rävekärrsskolan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094