23948sdkhjf

NCC bygger ut i växande stad

72 000 blev 110 000 och målet är 200 000. Behovet av vatten och avlopp ökar därför och nu ska vattenverket byggas ut.

Umeå växer, det märks inte minst på att behovet av VA blir större och större.

Ett exempel är att antalet personer som är anslutna till Forslunda vattenverk ökat från 72 000 till 110 000 på 30 år.

Eftersom ambitionen är att staden ska bli ännu större och det kommunala VA-bolaget Vakin har därför beslutat sig för att bygga ut vattenverket.

– Utbyggnaden är ett viktigt steg i vårt bidrag i att möjliggöra Umeås framtida tillväxt mot 200 000 invånare. Som samhällsbyggare är vi givetvis mycket stolta över att vara med och bidra till en säker och hållbar dricksvattenförsörjning till Umeås invånare, säger Mikael Lundin VA-chef vid Vakin.

NCC har fått kontraktet, som är värt cirka 180 miljoner kronor.

Arbetet ska utföras som en utförandeentreprenad; NCC ska bland annat bygga ut ett antal vattenbassänger för vattenrening och en omgärdande byggnad, utföra mark- och VA-arbete för de nya ledningarna, och ta sig an ett antal betonggjutningar med höga krav på vattentäthet.

– Det är väldigt roligt att vi får förtroendet att utföra ytterligare ett vattenverksprojekt inom ett av NCC:s prioriterade segment. I den här typen av projekt kan vi bidra med en unik kompetens tack vare vår gedigna byggerfarenhet och vår specialistavdelning inom vattenrening; Vatten- och Miljöteknik, säger Richard Mattson, produktionschef, NCC Infrastructure.

Arbetet ska inledas omgående. I mitten av 2025 ska allt vara klart.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078