23948sdkhjf

Ny simhall ska byggas i Nacka

Nackas tredje simhall står klart 2025.

Kommunstyrelsen i Nacka kommun har fattat beslut om att fastighetsbolaget HemTag Fastigheter AB kommer att bygga, äga och driva Myrsjö simhall i Orminge utanför Stockholm.

Simhallen ska stå färdig 2025.

Den överenskomna avtalstiden mellan Nacka kommun och HemTag Fastigheter AB omfattar 33 år med möjlighet till förlängning med 5 år i sänder. Årskostnaden för kommunen uppgår till 23 900 000 kr.

I simhallen kommer två bassänger, bastu, gym och gruppträningssal ta plats.

Bygget kommer ske efter ett hållbart koncept med minskad energiförbrukning vid byggnation och drift, ökad livslängd för byggnaden med mindre användning av betong till förmån för trä som ska leda till ett lägre CO2-utsäpp enligt ett pressmeddelande.

– Nu tar vi nästa steg mot att förverkliga något som är ett utmärkt tillskott såväl till Orminge och Myrsjö sportcentrum som till hela kommunen. Vi kommer få en simhall för medborgare i alla åldrar och med ett utbud som riktar sig till alla typer av målgrupper. Idrotten spelar en viktig roll i Nacka, och under de närmaste åren kommer vi att skapa ännu bättre förutsättningar för Nackabor och kommunens simföreningar att utöva idrott och motion. Simhallen kommer inte bara öka möjligheten för fler att tillförskaffa sig livsviktig simkunnighet och vattenvana utan blir även en mötesplats för glädje och gemenskap vilket främjar folkhälsan, säger fritidsnämndens ordförande Karin Teljstedt (KD) i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Här är vinnarteamet för Håll nollans arbetsmiljöpris 2023
ME vill ha mer svenskt biodrivmedel
Veidekke bygger åt Volvo
Svevias rekordstora vite växer i snöröjningsmissnöje
NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.113