23948sdkhjf

Entreprenad ska säkras

Veidekke ska skydda en entreprenad i Göteborg, arbetet påbörjas direkt.

Trafikverket hävde nyligen kontraktet med den entreprenör som arbetade på projekt Haga, en del av Västlänken i Göteborg.

Projektet, med 1 700 meter tunnel, inklusive 250 meter betongtunnel, och en underjordisk station, byggs i berg, lera och jord. Det handlar både om betongkonstruktioner i lera och jord, grävning i öppna schakt och tunnel i berg.

I väntan på en ny entreprenör har Veidekke fått i uppdrag att utföra skyddsarbeten. Syftet är att arbetsplatsen ska vara fungerande och säker när den lämnas över till nästa entreprenör.

– Vi är stolta över att ha fått möjligheten att tillsammans med Trafikverket utföra skyddsarbeten för att minimera påverkan av kontraktet som hävdes för några veckor sedan, säger Fredrik Indevall, regionchef på Veidekke Anläggning Väst.

Arbetet påbörjas direkt, först ska man skapa sig en bild av nuläget och vad som behöver göras och vad som måste prioriteras först.

– Vi kommer i nära samarbete skapa en gemensam organisation för att så effektivt som möjligt utföra arbetena i full transparens och med målsättningen att arbeta i god samverkansanda för att nå bästa resultat, säger Fredrik Indevall.

Veidekke ska bland annat säkerställa arbetsområdet och upprätthålla säkerhetsfunktioner gentemot miljödom, tunnelsäkringsarbeten, grundförstärkningsarbeten, schaktarbeten, ledningsarbeten, vattenreningssystem, länshållning, asfalteringsarbeten och trafikomläggningar.

Enligt Veidekke kommer man att arbeta på löpande räkning. Eftersom den exakta volymen inte är känd ännu, är ordervolymen inte fastslagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Här är vinnarteamet för Håll nollans arbetsmiljöpris 2023
ME vill ha mer svenskt biodrivmedel
Veidekke bygger åt Volvo
Svevias rekordstora vite växer i snöröjningsmissnöje
NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.142