23948sdkhjf

Veidekke köper specialistbolag

Spetskompetens ska stärka byggjätten på flera plan.

Veidekke har köpt JMF Fältgeoteknik AB. Enligt ett pressmeddelande ska förvärvet stärka verksamheten inom geoteknik och geoinstallationer.

– JMF kommer med sin spetskompetens inom geoteknik vara ett fint komplement till våra övriga enheter. Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans och ytterligare stärka vårt gemensamma kunderbjudande, säger Thomas Torefeldt regionchef för Veidekke Specialenheter.

Göteborgsbaserade JMF Fältgeoteknik verkar främst i Västsverige och beskrivs som ett företag med gedigen kompetens inom geotekniska installationer och traditionell geoteknik.

Företaget, som startades 2018 men som arbetat med fältgeoteknik sedan 2005, uppges vara extra bra på området hydro och vänder sig både mot företag, konsultbolag och kommuner med både stora entreprenader och mindre uppdrag

– Det känns bra att bli en del av ett företag med starka värderingar som Veidekke. Vi matchar varandra både kompetensmässigt och i sättet att arbeta med problemlösning, tänka innovativt och se möjligheter, säger Jonas Forslund, tidigare ägare av JMF Fältgeoteknik AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063