23948sdkhjf

Starka siffror i Bellmans bokslut

Bellman Group rapporterar om ökad omsättning och ett starkt kvartal. Viljan att förvärva är alltjämt stark – inte minst i vissa regioner.

Bellman Group förklarar i en bokslutskommuniké att 2022 slutade bra.

– Vi kan konstatera att det fjärde kvartalet visade på en stark omsättningsökning med ett kraftigt förbättrat rörelseresultat, trots ekonomisk osäkerhet och mer utmanande marknadsförutsättningar, säger Bellman Groups vd Magnus Persson i ett pressmeddelande.

Enligt bokslutet ökade nettoomsättningen under kvartal fyra med 22 procent, samtidigt som EBITDA före jämförelsestörande poster förbättrades med 135 procent.

Bellmans förklarar att ökningen kommer sig av organisk och förvärvad tillväxt, men noterar också att marginalerna fortsatt pressas när priserna på både drivmedel och råvaror stiger.

– Effekterna av högre inflation och räntor förstärker trenden med prishöjningar på drivmedel och råvaror samt försenade leveranser av maskiner och produktionsutrustning, säger Magnus Persson.

Enligt Bellman Group är kassaflödet från den operativa verksamheten stark under kvartalet.

Ser man på hela 2022 ska nettoomsättningen ha ökat med 35 procent och EBITDA före jämförelsestörande poster förbättrats med 43 procent.

Bellman Group, som under de senaste åren köpt flera företag, uppger att förvärvsstrategin ligger fast, med fokus på identifierade tillväxtregioner i Sverige.

– Vi ser fortsatt en satsning på stora infrastrukturprojekt i landets tillväxtregioner, inte minst i Norrland, vilket är positivt för vår verksamhet, säger Magnus Persson.

Bellman Group har cirka 720 anställda och omsatte 3,9 miljarder kronor under 2022.

I koncernen ingår Bellmans Åkeri & Entreprenad, Uppländska Bergborrnings, VSM Entreprenad, Samgräv, Såcab Åkericentral, Ivarssons Entreprenad, Norrvidinge, Holmgrens Åkeri och Bröderna Öhman.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Här är vinnarteamet för Håll nollans arbetsmiljöpris 2023
ME vill ha mer svenskt biodrivmedel
Veidekke bygger åt Volvo
Svevias rekordstora vite växer i snöröjningsmissnöje
NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093