23948sdkhjf

Populäraste modellen i ny tappning

Rototilts RC-serie får två nya tillskott och utlovar högre energieffektivitet och en mer kontrollerad grävrörelse.

I höstas lanserade Rototilt ett nytt produktkoncept: Rototilt Control som förutom själva tiltrotatorerna också omfattade ett nytt styrsystem, joystickar och en supportapp.

RC-serien lanserades på Bauma 2022 och nu blir serien ännu större sedan även R4 och R8 kommer i RC-serien, säljstart planeras redan nu i februari.

Enligt företaget innebär det att maskiner i storleken 10-43 ton kan använda nya styrsystemet RC System tillsammans med nya RC Joystickar.

Produktchef Sven-Roger Ekström konstaterar att R4 är en av företagets mest populära modeller, och har stora förhoppningar nu när modellen, tillsammans med R8, ska ut på marknaden.

– Vi började i mellanklassen för att nu utvidga konceptet till både mindre och större maskiner. I dag är vi glada att kunna erbjuda ökad energieffektivitet och förbättrad körupplevelse till en stor bredd av maskiner och användare, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Rototilt har den nya tiltrotatorserien tryckkompenserade hydraulik och man utlovar högre energieffektivitet än i tidigare modeller. En annan vinst ska vara en mer kontrollerad grävrörelse.

– Användarna kommer uppleva att det blir smidigare att använda tiltrotatorn, tack vare optimal samkörning och möjlighet att styra funktionerna exakt. Med den nya hydrauliken har vi dessutom förbättrat möjligheten att använda redskap under tiltrotatorn som ställer stora krav på hydraulflöde, säger Sven-Roger Ekström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078