23948sdkhjf

En milstolpe för stålverket

Då detaljplanen för BIP, Boden Industrial Park, vunnit laga kraft fortsätter nu exploateringen på den 550 hektar stora industriparken.

Nu säkerställs alltså möjligheten att söka bygglov, primärt för H2 Green Steel, men också för andra intressenter, skriver Bodens kommun i ett pressmeddelande.

H2 Green Steel har hittills genomfört flera åtgärder som omfattas av deras byggnadsdom, så som flyttning av stora mängder material, skapa massbalans och stängsla in delar av området. Över 500 000 kubikmeter morän och vegetationsmassor har flyttats.

– Det är förstås ett positivt besked för H2 Green Steel att detaljplanen för Boden Industrial Park vunnit laga kraft. Vår tidplan innehåller ett antal milstolpar som vi måste möta och detta är en sådan milstolpe som vi nu kan räkna hem. Vi är tacksamma att domstolarna har hanterat överklaganden så snabbt och det är även ett erkännande av kommunens gedigna arbete som ligger bakom den här detaljplanen, säger Ida Westberg, chefsjurist på H2 Green Steel.

Claes Nordmark, kommunalråd, menar att detta är ett steg i rätt riktning och ser fram emot fler satsningar i Boden.

– Fantastiskt roligt att vi nu kan ta nästa steg i samhällsomställningen där Boden Industrial Park med H2 Green Steels miljardsatsning på många sätt symboliserar nyindustrialiseringen här i Norra Sverige. Detaljplanen är utan tvekan ett stort steg i rätt riktning när vi kliver vidare i vår tillväxtresa och vi ska gör allt vi kan för att möjliggöra ännu fler nya etableringar här i Boden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141