23948sdkhjf

Återbrukade balkar i Stena Ståls sortiment

Som ett led i arbetet med att göra Stena Ståls verksamhet mer klimatanpassad tar företaget nu steget lägga till återbrukade balkar i sortimentet.

Arbetet med att ta in balkar från rivningsprojekt för att utvärdera möjligheterna att återbruka dessa i nybyggen påbörjades för ungefär ett år sedan, framgår det av ett pressmeddelande. Efter ett pilotprojekt där noggrann testning och utvärdering genomfördes, blev resultatet positivt och nu ingår återbrukade stålbalkar i produktsortimentet.

- Vi är stolta över att vara den första aktören i Sverige som kan erbjuda återbrukade balkar till bärande konstruktioner i byggen. I vårt pilotprojekt har vi varit noggranna med tester och kvalitetssäkring så att restaurerade och återbrukade balkar ska leva upp till samma krav som nyproducerade. Ett nästa steg är att vi nu tittar på fler produkter från rivningsprojekt som kan återbrukas och planen är att utöka sortimentet av återbrukade produkter framöver, säger Christoffer Muhl Pollari, affärsutvecklare inom återbruk på Stena Stål.

Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
  • Servicetekniker
  • Projektledare
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Här är vinnarteamet för Håll nollans arbetsmiljöpris 2023
ME vill ha mer svenskt biodrivmedel
Veidekke bygger åt Volvo
Svevias rekordstora vite växer i snöröjningsmissnöje
NCC bygger skol- och idrottsanläggning i Varberg
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078