23948sdkhjf

Underhållande filmer ska attrahera unga till anläggningsbranschen

Byggföretagen, Innovationsföretagen och Trafikverket har inlett en gemensam kampanj för att locka unga till anläggningsbranschen.

Kampanjen "Var med och fixa framtiden" riktar sig till gymnasieungdomar och presenterar anläggningsbranschen som en karriärmöjlighet med stora möjligheter att påverka samhället. För att attrahera unga till anläggningsbranschen har man lanserat två filmer där den nya komikerstjärnan och influencern Kaeli Abdi besöker olika anläggningsprojekt inom järnväg och elektrifiering av vägar.

– Anläggningsbranschen har ett stort behov av att locka unga för framtida rekrytering och vi måste testa nya sätt att göra det på. I denna gemensamma satsning vill vi med glimten i ögat förmedla hur samhällsviktig, spännande och innovativ branschen är, säger Lars Redtzer, Byggföretagens chef för branschutveckling.

Genom humoristiska och underhållande presentationer av Kaelis egna idéer om hur anläggningsbranschen kan bli mer effektiv och klimatsmart, hoppas kampanjen väcka ungdomars nyfikenhet på en bransch som ofta förknippas med tunga maskiner och smutsigt arbete.

– Kommunikationen riktar sig till gymnasieungdomar i första hand – en målgrupp som har låg, eller ingen, kunskap om anläggningsbranschen. Nu vill vi väcka ett intresse för den här viktiga branschen, genom en kampanj som sticker ut. Målet är att ungdomarna ska överväga anläggning i sitt stundande studie- och karriärval, säger Innovationsföretagens kommunikationschef Linnea Kvist.

Filmerna kommer att visas på anlaggningsbranschen.nu och spridas via sociala medier när antagningen till högskola, universitet och yrkeshögskola öppnar den 15 mars.

– Med humor vill vi väcka uppmärksamhet och presentera anläggningsbranschen som en möjlig framtidsbransch, berätta om dess bredd och att det finns plats för många olika framtidsdrömmar hos oss. Och, gemensamt är att vi tillsammans är med och bygger framtiden, säger Annika Holmqvist, chef för Trafikverkets Investeringsverksamhet.

Se filmerna på Anlaggningsbranschen.nu

Kampanjen har tagits fram i samarbete med Gullers Grupp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11