23948sdkhjf

Maskinias VD presenterar: Ny kontroll till Case hjullastare

Den nya kontrollen syftar till att minska storleken, öka ergonomin och funktionaliteten.

Produktuppdateringen presenterades på Maskiniadagarna i Linköping.

– Det här är en helt färsk nyhet, prototypen kom hem till oss för bara några dagar sedan. Den stora skillnaden är att den äldre modellen är lite större och att spakarna är bredare isär. Det är också mycket bättre ergonomi i den nya kontrollen, med ett nytt utseende, säger Fredrik Holmquist, vd Maskinia.

Uppdaterade högerhandskontrollen kommer att finnas i nya hjullastare från modellen Case 521G till 1121G.

– Det kommer att bli mycket enklare för föraren att använda funktioner som "Return to travel" tack vare snabbvalsknappar som nu blir integrerade.

För att ge föraren en ökad känsla i lyftarmsspakarna och för att köra konstantdrift med tredje och fjärde yttre hydrualfunktioner berättar Holmquist att spaken kommer att kunna föras till ett fast klickläge. Yttre hydrualflöde ställs också enkelt in i pekskärmsdisplayen.

– Vänster armstöd med bland annat joysticksstyrning kan ställas in helt efter förarens önskemål. Utmed hela armen finns leder som erbjuder ett flertal möjliga inställningar för att ge en mer personlig och anpassad körupplevelse, säger Fredrik Holmquist.

Den nya högerhandskontrollen kommer endast att finnas i svart utförande. Den sista prototypen väntas godkännas inom kort och därefter sätts den nya kontrollen i produktion. En tidsplan för när den nya kontrollen kommer att finnas på marknaden är ännu inte fastställd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08