23948sdkhjf

Tysta lösningar när NCC planerar

Norra Timber har gett NCC i uppdrag att förbereda för en ny timmersorteringsanläggning vid Kåge Sågverk utanför Skellefteå.

Den nya timmersorteringen ska byggas utanför det nuvarande industriområdet.

Tanken är att utöka kapaciteten med 70 procent och möjliggöra en elektrifiering av maskinparken; totalt 40 000 kvadratmeter ny yta ska ge nya möjligheter för logistiken men också förbättra arbetsmiljön.

Tre delentreprenader ska utföras, först ut är att bredda en anslutande väg för att skapa en ny infart till anläggningen samt en kulvertering av dagvatten för E4:an som ligger intill.

I delentreprenad två ska NCC bygga en ny in- och utfart för anläggningen tillsammans med ledningsarbeten kopplat till det nya området. 

I delentreprenad tre handlar det om att bygga fundament för maskinleveranser, buller- och väderskydd, en ny mätstationsbyggnad och den nya timmersorteringsanläggningen.

NCC ska genomföra projektet som en utförandeentreprenad i samverkan.

– Genom att NCC involveras redan i planeringsfasen har vi skapat goda förutsättningar för ett effektivt arbete och för att möta de tuffa miljökrav som Norra Timber ställer på entreprenaden, säger Daniel Marklund, projektchef, NCC Infrastructure.

– Vi har valt bästa möjliga lösningar för att få en så tyst anläggning som möjligt, något som är extra viktigt då timmersortering normalt bullrar mycket, säger Joakim Larsson, sågverkschef på Kåge Sågverk i Skellefteå.

Byggstart planeras till nu i vår och det hela ska vara klart sommaren 2034.

Kontraktet uppges vara värt cirka 60 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.12