23948sdkhjf

Svevia jobbar vidare i Jokkmokk

Svevia har fått uppdraget att hand om de totalt 665 kilometer statlig väg som finns inom driftområde Jokkmokk – som omfattar totalt 19 334 kvadratkilometer.

De största vägarna i området är väg 45, som bland annat trafikeras av näringslivstransporter till Kiruna och Malmfälten, och väg 97 som går mot till Luleå och övriga Norrlandskusten.

Svevia konstaterar att trafiken ökar sommartid, då turister drar till fjällvärlden.

– Vägnätet inom driftområde Jokkmokk karaktäriseras av några få vältrafikerade leder med tunga godstransporter och ett mer finmaskigt nät av glest trafikerade vägar, säger Robert Nyhlén, Svevia.

– Gemensamt för dem är att det i princip alltid handlar om långa avstånd och att det inte finns några alternativa vägar att välja. Och det är det som gör vårt jobb så viktigt, alla vägar måste alltid fungera.

Svevia ska ombesörja både sommar- och vinterunderhåll. Uppdraget innebär arbete dygnet runt men Svevia, som redan i dag har uppdraget i driftområdet, anser sig ha koll.

– Vi har en etablerad och fungerande organisation på plats i Jokkmokk som är väl förtrogna med området, säger Robert Nyhlén.

Kontraktet är värt 26,5 miljoner kronor per år och löper över fyra år från och med den första september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078