23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Byggeskadefonden

Byggeskadefonden er en selvejende institution, der har til formål at efterse nyt og renoveret støttet boligbyggeri, dække byggeskader og formidle erfaringer for at fremme kvalitet. 

Ved eftersynene vurderes bygningernes tilstand og eventuelle skader registreres.

Fonden yder støtte til dækning af indtil 95 % af bygningsejerens udgifter til udbedring af skader, som har deres årsag i forhold ved opførelsen af byggeriet. Fonden yder dækning til skader, der anmeldes senest 20 år efter byggeriets afleverings- eller skæringsdato.

Fonden bidrager til erfaringer om byggeprocessen og byggeriet med henblik på at begrænse byggeskader og medvirke til at fremme kvalitet og effektivitet i byggeriet.

Historie
Byggeskadefonden blev oprettet ved lov i 1986 som reaktion på stigende byggetekniske problemer i det almene boligbyggeri. Siden da er kvaliteten i det støttede boligbyggeri blevet markant bedre. Omfanget af væsentlige svigt i nye støttede boligbyggerier er således reduceret med ca. 90 pct. i forhold til de byggerier, der blev bygget i 1980´erne og 1990´erne.

Byggeskadefonden omfatter boligbyggerier, som har fået tilsagn om offentlig støtte. Fonden har desuden en obligatorisk og en frivillig ordning for renovering af støttet boligbyggeri. Den obligatoriske ordning omfatter renoveringer, der støttes af kommunen eller Landsbyggefonden (inkl. brug af trækningsretsmidler), og som er påbegyndt fysisk fra 1. juli 2011. Øvrige renoveringer af støttede boligbyggerier kan tilmeldes frivilligt, hvis arbejderne ikke er påbegyndt.

1. januar 2021 blev Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse (BvB) nedlagt som selvstændig enhed. Byggeskadefonden har samtidig overtaget ansvaret for BvB’s sager. Behandlingen af sagerne sker i en økonomisk separat afdeling. Der kan ikke tilmeldes nye sager vedrørende bygningsfornyelse.

Leverantörstjänster

Nyheter

Fakta om Byggeskadefonden

Adress
Byggeskadefonden
Studiestræde 50
1554 København V

Region
Danmark
Hovedstaden
Københavns Kommune

Telefon: +45 33762000

VAT nummer: DK12025971

P nummer: 1004236279

Kontaktpersoner

Lise Lotte Raunkjær
Yrke: Kommunikationsansvarlig
Maria Hesselø Bergmann
Yrke: Kommunikationsansvarlig

Sänd till en kollega

0.125