23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Troldtekt AB

I 2016 etablerades Troldtekt AB i Malmö som dotterbolag till det danska företaget Troldtekt A/S. Troldtekt A/S grundades 1855 i Århus, Danmark. Då var det ett familjeägt företag under namnet L. Hammerich A/S. Idag är företaget ett av Danmarks äldsta aktiebolag.

Företaget tillverkar och levererar akustikplattor för beklädnad av innertak och väggar i alla typer av byggnader. Troldtekt akustikplattor är till 100 % en naturprodukt som består av trä och cement, även kallat cementbunden träull. Troldtekt är en av de främsta lösningarna för att skapa miljöer med god akustik och behagligt inomhusklimat. Även bland byggkonsulter och arkitekter har Troldtekt blivit ett erkänt och uppskattat alternativ.

Varumärke
Troldtekt som vägg- och takbeklädnad har mycket goda ljudabsorberande egenskaper och är särskilt uppskattat för sin förmåga att skapa god akustik, hälsosamt inomhusklimat och effektivt brandskydd. Troldtekt är därför det naturliga alternativet för beklädnad av innertak i alla typer av byggnader.

Produkter och miljö
Troldtekt består endast av naturliga danska råmaterial – trä och cement. Troldtekt-plattorna innehåller inga skadliga eller allergiframkallande ämnen och är certifierade för de bästa kategorierna i ”Dansk Indeklima Mærkning” och för kategori M1 i ”Finnish Indoor Air Association”.

Troldtekts akustikplattor bär Allergy UK:s märkning för allergivänliga produkter och är klassificerade som ”Emissionsarm” enligt den tyska miljöcertifieringen ”Der Blaue Engel”. Sundahus Miljödata har kategoriserat Troldtekts plattor till klass A.

Troldtekt är FSC®-certifierat, vilket innebär att vi kan erbjuda produkter som produceras med trä som härstammar från ansvarsfullt skogsbruk. Troldtekt blev FSC-certifierade 2013 och har sedan 2018 varit godkända för att kunna erbjuda produkter i kategorin ”FSC 100%”, (FSC®C115450), vilket betyder att allt trä i den enskilda plattan uppfyller FSC-kraven. Troldtekt som företag vann Dansk Byggeris Miljøpris 2010, för sin miljövision och för sitt fokus på miljö och hållbarhet genom produktens hela livscykel.

Hela serien med Troldtekt akustikplattor, både i natur- och standardfärger, är Cradle to Cradle-certifierad i silverkategorin. Plattorna uppnådde certifieringen bland annat eftersom de inte innehåller skadliga ämnen, vilket innebär att de kan återföras till naturen som kompost.

Produktutveckling
Troldtekt har nära samarbeten med fackspecialister, exempelvis byggkonsulter och arkitekter, och kan därmed erbjuda kompletta systemlösningar, utöver akustikplattan som produkt. Våra samarbeten har genererat en rad innovativa och spännande designlösningar och specialprodukter, exempelvis plattor med inbyggd belysning, integrerade högtalare, dekorplattor med mera.

Fakta om Troldtekt AB

Adress
Troldtekt AB
Lagervägen 4B
232 37 Arlöv
Se på karta

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +46 40 60 60 601

VAT nummer: SE5590716543

Anställda: 100-120

Certifikat: Cradle to Cradle®, FSC, PEFC, TÜV

Kontaktpersoner

Carina Graae Rasmussen
Jette Lücke Olsen
Tina Kristensen

Sänd till en kollega

0.125