23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fristad Plast AB

”Med ständigt nya projekt ser vi aldrig några begränsningar i det vi gör – bara möjligheter!”

Fristad Plast AB startade 1967 hemma i vår far Leif Forsströms källare. Då var det stansning av kragstöd som gällde. Även om stansning fortfarande är en del av vår verksamhet, har det hänt mycket sedan dess. Företaget leds idag av oss; Niclas och Christian Forsström.

Sedan starten har vi alltid anpassat vår produktion efter de behov våra kunder har. Detta har lett till stor erfarenhet inom många olika produktionsområden och vi är inte heller rädda för att ge oss in på något nytt. Den välkända rödvita livbojen är ett gott exempel på detta. Den har utvecklats och producerats hos oss i Fristad sedan 1976, vilket har gett oss lång erfarenhet inom P.U.R-skummning. Idag arbetar vi med alla termoplaster, och har en stark maskinpark. Vi har även under årens gång specialiserat oss på några områden, som exempelvis minidetaljsproduktion. I vår produktionscell, som har kapacitet att producera detaljer ner till 0,01 gram/detalj, tillverkar vi idag över 25 miljoner detaljer/år. Denna produktion lämpar sig utmärkt till medicinska och högteknologiska produkter.

En unik resurs vi har är vår egna fabrik placerad i Foshan där vi nyligen utökat vår kapacitet från 7 till 10 maskiner, och ett mycket bra flöde för alltifrån framtagning av formverktyg till formsprutning och montering. Idag arbetar vi med europeiska kunder med ett behov av högkvalitativa plastdetaljer i Kina. Svensk plastproduktion på plats i Kina helt enkelt!

Välkommen till vår värld där idéer växer!

Fakta om Fristad Plast AB

Adress
Fristad Plast AB
Expressvägen 5
513 32 Fristad
Se på karta

Region
Sverige
Västra Götalands län
Borås stad

Telefon: +46 33 23 16 00

VAT nummer: SE5561126136

Anställda: 35

Kontaktpersoner

Andreas Andersson
Telefon: +46 33231600
Lucija Bogic
Telefon: +46 33231616
Niclas Forsström Niclas Forsström
Yrke: CEO
Telefon: +46 33231601

Sänd till en kollega

0.094