23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kimblad Technology AB

Kimtech är Sveriges ledande leverantör av vattenskärningsanläggningar!

Vi har levererat över hälften av Sveriges abrasiva vattenskärningsmaskiner.

Företaget är beläget i Järfälla utanför Stockholm. Vi levererar kompletta anläggningar för skärning med hög precision. Kimtech tillhandahåller även ett komplett reservdelslager för sina kunder.

Anläggningarna är svenskbyggda och levereras med fullständig service och support. Våra högtryckspumpar och skärmunstycken kommer från FLOW som är världsledande inom högtrycksteknologin. Mjukvaran vi använder är speciellt utvecklad för vattenskärning vilket medför enkelt handhavande.

Historik
Företaget grundades 1980 av Sven Kimblad. Kimtech började med att marknadsföra högtrycksprodukter inom vattenskärning från Flow. Vi levererade då komponenter, inom skärteknik, i form av pumpar och skärhuvuden till andra maskintillverkare.

Genombrottet för vattenskärning kom i och med att man började konturskära blöjor. Vid starten med vattenskärning skar man enbart med vatten. De material man kunde skära var endast mjukare material såsom blöjor, papper, plast och tunn plywood. För drygt 15 år sedan började man tillsätta vattenstrålen ett abrasivmedel i form av sand. 1988 – 89 tillverkades den första abrasiva skärmaskinen hos Kimtech. Sedan dess har vi fokuserat på den abrasiva vattenskärningstekniken

Se allaNyheter

Fakta om Kimblad Technology AB

Adress
Kimblad Technology AB
Box 183
177 23 Järfälla

Region
Sverige
Stockholms län
Järfälla kommun

Telefon: +46 8-58430190

VAT nummer: SE5562384692

Anställda: 5-9

Certifikat: AAA

Kontaktpersoner

Andreas Dolk
Telefon: +46 8 584 30 195
Sven Kimblad
Yrke: VD

Sänd till en kollega

0.187