23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Återvinning av plast

Erbjuds
Förfallodatum
den 21 april 2025

EU har fastställt ett mål för 50% återvinning av plastförpackningar fram till 2025. Den Norske Forhandlermiljøfond går framåt och vill bidra till att uppnå att 50% av allt plastavfall återvinns. Norner och Mepex har fått i uppdrag att förbereda kunskapsbasen för hur man kan uppnå detta ambitiösa mål.

- Vi ser fram emot att göra det möjligt för plastindustrin att vara i framkant när det gäller att möta framtida krav från slutanvändare och samhällen, säger Thor Kamfjord, chef för hållbar utveckling på Norner.

Vid utarbetandet av kunskapsbasen kommer det att vara viktigt att:

  • utvärdera relevant teknik.
  • hitta lösningar så att återvunnet material kan användas för att producera nya produkter.
  • se till att återvunnen plast uppfyller produktens krav för kvalitet och hållbarhet.
  • föreslå en nationell infrastruktur för hantering av plastavfall.

Norner och Mepex kommer att samarbeta med plastindustrin och slutanvändare som vill använda återvunnen plast i sina produkter.

- Vi har länge varit ivriga att gå vidare och utveckla innovativa lösningar. Exempel finns redan. Nu har vi möjlighet att föra samman företag, skala upp och visa att om du kan drömma om det - kan du göra det, säger Ole Jan Myhre, förpackningskonsult och marknadschef på Norner.

Dessutom säger VD Kjetil Larsen att Norner nyligen anslöt sig till den europeiska plastpakten. Detta projekt är ett av många exempel där vi arbetar med värdekedjan för plast för att stimulera utvecklingen av innovativa lösningar och utbyta bästa praxis för att påskynda övergången till en cirkulär plastekonomi i Europa. Samarbetet med den Norske Forhandlermiljøfond gör det möjligt att få mer fart - och det är exakt vad branschen behöver.
Leverantör
Norner AS

Norner AS
Dokkvegen 20
3920 Porsgrunn
Norge

Ole Jan Myhre

Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.14