23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

PLC - Profibus og OPC/Scada

Utbildningsregion
Danmark > Syddanmark > Svendborg Kommune
Period(er)
Löpande anmälan

Formål
Kurset i PLC, Profibus og OPC/SCADA teknologi kvalificerer kursisten til en sikker håndtering af Feldbus netværk og anvendelse af dataudveksling i OPC/SCADA-systemer og Profibus og Prifinet.

I løbet af kurset får kursisten viden og redskaber til at vedligeholde, fejlfinde, dataudveksle og opsætte interfaces (HMI og SCADA) i industrielle automationsløsninger, hvor PLC indgår.

Målsætninger
Efter gennemførelse af kurset har kursisten en god forståelse af konfigurationen og funktionen af PLCere i netværk. Vedkommende har endvidere fået forståelsen for de grundlæggende principper og konfigurationen af feldbussystemer og operatørpaneler og kan foretage programændringer og fejlfinding i industrielle automationsløsninger med distribueret I/O.

Målgrupper
Kurset i PLC, Profibus og OPC/SCADA henvender sig til maskinmestre, ingeniører, elektrikere og andet servicepersonale, som er involveret i betjening, vedligeholdelse, problemløsning eller drift af PLC-kontrolleret udstyr.

Faglig forudsætning
Deltagere på kurset skal enten have gennemført kurset PLC i Maskinstyring eller på anden måde have tilegnet sig tilsvarende kompetencer.

Læringsmetoder
Kurset tager udgangspunkt i kursisternes daglige arbejde med PLC og indeholder teori og relevante praktiske øvelser. Læringsmetoden er praktisk træning i grupper af to personer, hvor det, kursisterne har lært, testes af i praksis, og de gennem udførelsen af  øvelserne udveksler erfaringer og viden.

Indhold
Kurset omfatter følgende emner:

Anvendelse og programmering af PLC´ere i industrielle automationsnetværk
Kommunikation og dataudveksling mellem PLC´ere
Fieldbus-systemer, opbygning af bussystemer, fejlfinding, konfigurationsværktøjer samt Profibus og Profinet
Opsætning, parametering og programmering af operatørpaneler
Opbygning af procesbilleder på PC
Dataopsamling i integrerede industrielle kontrolsystemer.
Kontaktinformation
SIMAC

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Danmark

Jeppe Carstensen
Telefon: +45 72215560

Se hela profilen

Sänd till en kollega

0.094