23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Generhvervelse – Navigatør

Utbildningsregion
Danmark > Syddanmark > Svendborg Kommune
Period(er)
Löpande anmälan

SÅDAN GØR DU:

1. Ansøg hos Søfartsstyrelsen
Du skal som det første kontakte Søfartsstyrelsen, da det er dem, der beslutter, hvilke prøver du skal op i. Du kan finde Søfartsstyrelsens oplysninger om generhvervelse af sønæringsrettigheder her.

Søfartsstyrelsen foretager derefter en individuel vurdering af din ansøgning, herunder hvilke prøver du skal bestå. Du modtager besked om resultatet af vurderingen direkte fra Søfartsstyrelsen.

2. Bestil tid til prøven
Når du kender dine prøvekrav og har gennemført dit eventuelle brandleder- eller søsikkerhedskursus, kan du bestille tid til din afsluttende prøve hos SIMAC Training.

Der kan forekomme ventetid på visse tider af året, så bestil i god tid.

3. Prøvekrav

På baggrund af Søfartsstyrelsen vurdering skal du bestå en række prøvekrav. I menuen over til venstre, kan du se prøvekrav til de forskellige sønæringsbeviser.

Find dine prøvekrav ud fra det brev, du har modtaget fra Søfartsstyrelsen og oversigten over prøvekravene.

4. Forberedelse til prøven
Forberedelsen til prøven er et selvstudie. Vores erfaringer er, at det tager ca. tre uger at forberede sig til prøven alt afhængig af dine prøvekrav, samt om du har fået merit af Søfartsstyrelsen for nogle af kravene.

Du kan finde en litteraturliste over de bøger, du skal læse i forbindelse med prøven i menuen over til venstre. Nogle af bøgerne skal du selv skaffe, andre kan du læse på SIMACs bibliotek. Hvilke du selv skal skaffe fremgår af litteraturlisten.

Brug biblioteket
Du er velkommen til at bruge SIMACs bibliotek – Open Learning Center til at læse op til din prøve. Vi har samlet en del af bøgerne, og du kan bestille tid til at læse i dem hos bibliotekaren.  

Du skal komme i bibliotekets åbningstid, og bøgerne må ikke fjernes fra biblioteket. Du skal forvente at bruge ca. fire timer på biblioteket.

Lej en simulator 

Ønsker du inden prøven at lære vores radar-, ARPA-, ECDIS simulator at kende, kan du leje dig ind her på SIMAC. Du aftaler en tid, får en kort introduktion og mulighed for at træne på egen hånd inden generhvervelsesprøven. Prisen er 2.500 kr. inkl. moms for tre timers leje.

5. Tag prøven

Prøven afholdes på SIMAC i Svendborg. Sproget er dansk. 

Du skal have følgende med til din prøve:

Det sønæringsbevis som skal fornyes (alternativt anden gyldig billedlegitimation)

Gyldigt sundhedsbevis for søfarende

Bevis for kurser der kræves gennemført i henhold til Søfartsstyrelsens krav (f.eks. brandbekæmpelse, betjening af redningsbåde, radiokurser mv.)

Eventuel meddelelse fra Søfartsstyrelsen om lempelser i prøvekravene eller om supplerende prøvekrav

Det originale brev fra Søfartsstyrelsen vedrørende dine prøvekrav.

5. Efter prøven

SIMAC Training videresender resultatet af din prøve til Søfartsstyrelsen, som udsteder det nye sønæringsbevis. Du modtager dit bevis direkte fra Søfartsstyrelsen.
Kontaktinformation
SIMAC

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Danmark

Charlotte Langhorn
Telefon: +45 72215560

Se hela profilen

Sänd till en kollega

0.189