23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ISO 14001:2015 - Miljöledning

Totalt SEK 7 100 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 8 mars 2023

den 8 mars 2023
den 27 april 2023

den 27 april 2023
den 3 maj 2023

den 3 maj 2023

Miljöledning är ett verktyg för organisationer och företag att förbättra sin verksamhets miljöprestanda, att minska negativ miljöpåverkan och nå sina mål inom området. Detta samtidigt som verksamheten uppfyller interna och externa krav. Att vara certifierad enligt ISO 14001 är ofta ett krav från kunder men standarden erbjuder även en struktur och ledning i miljöarbetet.

Kursen ger dig

Kursen ISO 14001:2015 - Miljöledning är en grundkurs med fokus på miljöledning och ledningssystem. Kursen ger kunskap om hur man med hjälp av miljöledningssystem, ISO 14001 och rådande praxis på området kan strukturera och systematisera miljöarbetet. Kursdeltagaren får en grundlig genomgång av kraven i standarden ISO 14001:2015 och vi går igenom hur kraven brukar tolkas med stöd av flertalet exempel.
Utbildningen lyfter rollen som miljöansvarig och hur man kan tänka när man driver, utvecklar och förvaltar miljöarbetet. Utbildningen beskriver även certifieringsförfarandet, från det att en organisation beslutat om att certifiera sig enligt ISO 14001.

Kursmaterialet innefattar flertalet övningar och gruppdiskussioner där du som kursdeltagare får ta dig an standardens krav praktiskt, men även får reflektera över ert miljöarbete idag samt får möjlighet till erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare.

Målgrupp

Kursen riktar sig till nya miljöansvariga/miljösamordnare som behöver grundläggande kunskap om miljöledning och ISO 14001. Kursen riktar sig också till er som redan arbetar med miljöfrågor men som vill som vill fräscha upp sina kunskaper i ämnet.

Inga förkunskaper inom ledningssystem krävs men vi rekommenderar att kursdeltagaren som minimum har en grundläggande förståelse för aktuella lokala och globala miljöproblem.

Ur kursens innehåll

  • Introduktion till miljöledning
  • Allmänt om miljökrav och aktuell kravbild
  • Skapa bra förutsättningar för införandet av ISO 14001
  • Den röda tråden i ett ledningssystem
  • Kraven i ISO 14001
  • Certifieringsförfarandet 
  • Rollen som miljöansvarig

 

Mer information och anmälan

Kurstillfällen

Upplägg för kurstillfällen på distans
Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Sänd till en kollega

0.189