23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Renrum - Minimera föroreningsspridning utifrån de myndighetskrav och standarder, ISO 14644

Totalt SEK 7 500 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 11 maj 2023

den 11 maj 2023

Kunskapen om föreningsspridning och föroreningsalstring är väsentlig för att kunna minimera kontamineringsrisker och effektivisera renrumsdriften utifrån ett ekonomiskt perspektiv.

Den här kursen vänder sig till dig som har renrum i din verksamhet eller har andra kopplingar till rensrumsmiljöer och vill fördjupa dina kunskaper inom området. Du får lära dig mer om renrumsventilation, föroreningskällor samt design och föroreningsspridning inom renrum med fokus på ventilation (HVAC). Vi diskuterar även myndighetskrav och standarder avseende renrum och föroreningsspridning med syfte öka dina teoretiska kunskaper inom området.

Kursen ger dig

Kursen ger dig förståelse för grundläggande designkrav och teorier inom området för luftburen föroreningsspridning. Du kommer att få lära dig mer om de bakomliggande teorierna till flertalet av GMP kraven inom området samt ISO 14644. Våra erfarna kursledare kommer att gå igenom teorier med praktisk anknytning och exempel från verksamheter och myndighetsinspektioner. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och diskussioner mellan deltagarna, vilket ger goda möjligheter till kunskaps- och erfarenhetsutbyte. Efter genomförd kurs kommer du att ha en större förståelse för den vetenskapliga bakgrunden till dagens kravställning samt ökade beräkningskunskaper.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som arbetar med renrumsmiljöer och önskar ökad förståelse för hur luftburna föroreningar kan kontrolleras så att risker för kontaminering av produkter minimeras. Du kanske arbetar inom ingenjörs-, projekt eller kvalitetsorganisationen eller inom funktioner för drift och underhåll av renrum. Du kanske är mikrobiolog, produktionshygieniker, laboratoriepersonal, operatör, leverantör eller har en rådgivande roll inom renrumsmiljöer.

Ur kursens innehåll

  • Viktiga designkriterier för renrum
  • Renrumsventilation
  • Föroreningsspridning och föroreningsalstring
  • Teoretiska beräkningar av partikelnivåer och ventilationsbehov.
  • Validering av renrum
  • Myndighetskrav och standarder avseende föroreningsspridning och design.
  • Filtreringstekniker och filtreringskrav för luftbehandlingssystem

Anmälan och mer information

Kurstillfällen

  • 2023-05-11 - Distans

Sänd till en kollega

0.157