23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Byggarbetsmiljösamordnare BAS-P BAS-U, 1 dag

Totalt SEK 7 500 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 28 februari 2023

den 28 februari 2023
den 12 april 2023

den 12 april 2023
den 1 juni 2023

den 1 juni 2023

Denna kurs riktar sig till er som skall kunna representera sitt företag/organisation som Byggarbetsmiljösamordnare, både som BAS-P och BAS-U. Nu ingår även kostnadsfri ID06 registrering.

Arbetsmiljö har stort fokus vid byggnads- och anläggningsarbete. Dels är själva byggprocessen riskfylld och dels bygger man framtida arbetsplatser. Vid varje byggnads- eller anläggningsarbete ska Byggherren därför utse Byggarbetsmiljösamordnare, BAS, som ska hjälpa till att bevaka arbetsmiljön.

Den här utbildningen vänder sig framför allt till dig som ska axla rollen som BAS. Du får grundläggande kunskaper om vilka lagkrav som gäller, hur du kan arbeta med byggarbetsmiljösamordning, hur du bedömer risker och upprättar en arbetsmiljöplan. Vi går igenom ansvarsfördelningen mellan olika roller i processen.

För att kunna vara en bra BAS behövs tillräckliga kunskaper, det krävs att du kan bevisa att du har tillräckliga kunskaper genom någon form av utbildningsbevis. Därför får du efter utbildningen utföra ett kunskapstest, för att bevisa att du tagit till dig de kunskaper som krävs. Efter godkänt test får du ett diplom som intygar att du har tillräckliga kunskaper.

Testet utförs efter utbildningen.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till dem som ska representera sin arbetsgivare i rollen som BAS-P eller BAS-U. Även Byggherrar/beställare, entreprenörer, arkitekter, konstruktörer ansvarig för samordningen och andra som är involverade i byggprocesser har glädje av utbildningen.

Ur kursens innehåll

  • Föreskriften ”Bygg och anläggningsarbeten”
  • Byggarbetsmiljösamordnarens och byggherrens/beställarens roll och ansvar
  • Riskanalyser
  • Att upprätta en arbetsmiljöplan och att förvalta den
  • Att utöva backuppansvaret
  • Kortfattad beskrivning av Arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen, Systematiskt arbetsmiljöarbete och några andra föreskrifter som är centrala i byggnads- och anläggningsprojekt

Förkunskapskrav
För att kunna ta rollen som BAS behöver du utöver det du får med dig från kursen ha utbildning och erfarenhet från projektering respektive byggledning för den typ av projekt som du avser att vara BAS för. Du behöver också ha allmänna arbetsmiljökunskaper. Men du behöver inga förkunskaper för att kunna ta till dig dagens innehåll

Anmälan och mer information

Kurstillfällen

  • Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs utifrån vårt digitala klassrum i vårt system för E-learning. Där får du tillgång till allt kursmaterial och kan interagera med kursledaren och de andra kursdeltagarna. Föreläsningen sker live via Microsoft Teams eller motsvarande och det kommer finnas möjligheter till diskussioner och erfarenhetsutbyte.

 

Sänd till en kollega

0.203