23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bygga och utveckla säkerhetsskydd i praktiken, 1 dag

Totalt SEK 6 800 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 14 december 2022

den 14 december 2022

Det finns ett stort behov i Sverige att öka förmågan i olika verksamheter att analysera och hantera säkerhetsskyddet. Den nya säkerhetsskyddslagstiftningen från 2019 har ställt ökade krav på både myndigheter och näringsliv, som har behövt skärpa upp sina rutiner, processer och arbetssätt. Ny lagremiss 2021 ställer ytterligare krav på verksamheter som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen.

Det är en stor utmaning att förstå och följa komplex kravställning som finns och att finna goda samarbeten sinsemellan för att kunna upprätthålla det adekvata skyddet som lagstiftningen, och i förlängningen exempelvis säkerhetsskyddsavtal, syftar till.

Kursen ger dig
Genom denna utbildning får du förutom teori om säkerhetsskydd (säkerhetsskyddsplanering, personalsäkerhet, informations-
säkerhet och fysisk säkerhet) även möjlighet att diskutera konkretiseringar hur hanteringen av säkerhetsskyddet genomförs i praktiken.

Huvuddelen av utbildningen kommer att vara scenariobaserad och fokus på att konkretisera krav och omsätta dem i praktiken, förstå beroenden och samverkansbehov mellan upphandlings-
enheter och säkerhetsansvarige vid verksamhetsutövaren och lika så uppdragsledare och anbudsansvariga på leverantörssidan. Det andra av de två blocken i utbildningen kommer därför konkretisera säkerhetsskyddad upphandling med säkerhets-
skyddsavtal.

Denna kunskapshöjning om hur en verksamhetsutövare ska ta fram och beskriva krav och hur leverantörer ska förstå och bygga upp förmågan är ett stort behov. Denna kurs ska ge dig som kursdeltagare verktygen för att du sedan på hemmaplan kan stödja din verksamhet i att hantera säkerhetsskyddet utifrån just ert ansvar.

Målgrupp
Kursen vänder sig till både Leverantörer som hanterar kunders säkerhetsskydd och till Verksamhetsutövare som bedriver säkerhetskänslig verksamhet inom ramen för säkerhetsskydd:

  • Upphandlingsenheter
  • Säkerhetsenheter

Ur kursens innehåll

  • Säkerhetsskyddsplanering
  • Personalsäkerhet
  • Informationssäkerhet
  • Fysisk säkerhet
  • Scenariospel - Konkretisering av krav och omsättning i praktiken, förstå beroenden och samverkansbehov
  • Ansvar och roller
  • Uppföljning av krav/avtal

Kurstillfällen
Distans - 3 juni

Läs mer och anmäl dig!

Sänd till en kollega

0.219