23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Grundläggande Entreprenadjuridik - AB04 & ABT 06 Webbkurs online - Elearning - Distans

Totalt SEK 3 900 exkl. moms
Period(er)
Löpande anmälan

 
Om kursen - Grundläggande entreprenad juridik AB04/ABT06
Blendify Learning erbjuder marknadens senaste och mest omfattande grundläggande entreprenadjuridikkurs online. En kurs med målet att ge dig bästa förutsättningar att förstå AB 04 och ABT 06 och genom det öka chanserna för lyckade projekt. 

 Kursen går igenom samtliga kapitel i AB04, inklusive tvist och hävning, samt skillnader mot ABT 06. Fokus ligger på avgörande delar som är viktiga för dig att ha koll på, faktorer som tex kan påverka lönsamhet och öka riskexponeringen. Kursen motsvarar 2,5 dagar i klassrum och tar ungefär 8-14h i anspråk.

​Kursen erbjuder speaker på alla avsnitt, som du även kan läsa om du vill, eller se som film i många fall. Teori som det passar dig, samt ca 80 övningsuppgifter och juridiska dilemman i slutet av varje kapitel med målet att du ska få en högre förmåga att ta juridisk ställning. Detta i kombination med möjligheten att kunna kommunicera med kursledaren genom hela  kursen, skapar en unik kurs som du inte hittar någon annanstans. Du startar, pausar och tar upp kursen när du vill. Du har tillgång till kursen under 6 månader.

​Som kund på kursen erbjuds du ett uppföljningswebinar - live 1ggr per halvår, för att befästa kunskap och utvecklas vidare. Inbjudan skickas separat efter anmälan.


Sagt om kursen - Kundreferenser
Sannolikheten att jag skulle rekommendera kursen till vän eller kollega? 10/10 

Pedagogiskt upplägg med möjlighet att studera i eget tempo!

Thomas Edvardsson AFRY

"Fått svar på många frågor som en ung entreprenör inte visste existerade" Oliver Davholt Projektledare Consilium Security 

"10/10 - Funkade bra att plugga in själv. Bra att man kan hoppa fram och tillbaka " Helena Nyhlén, Projektledare NIRAS.

"Jag tycker att innehållet samt upplägget av kursen har varit väldigt bra! Den har gett mig många aha-upplevelser samt insikter, vilket kommer gynna mig i mitt framtida arbete!" Richard Harnesk, Assemblin

"Vi på H2 Entreprenad är verkligen nöjda med Blendify learnings kurser. Hittills har 12 anställda gått både BAS U och Entreprenad Juridik under 2020-21. Innan Covid-19 fanns det inget vidare utbud av vettiga distanskurser – men Blendify utmärkte sig tidigt! Känns också kul att vara med på deras tillväxtresa och ser fram emot att kursutbudet uttökas i framtiden :-). Nog så viktigt är också kommunikationen med Peter Bergermark, tillmötesgående och månar om oss som kund.

Sylvia HR-Ansvarig på H2 Entreprenad AB"

Fler kundomdömen - Klicka här
 
Pris 3900
ink live webinar samt konsultation

För vem
Kursen riktar sig till dig som är i en ansvarsbefattning eller påväg in i en, där förståelsen för entreprenadjuridik är viktig för att kunna påverka entreprenadens lönsamhet och förutsättningar. Du är sannolikt i bygg- och anläggningsbranschen som beställare eller utförare. Kursen passar även dig som verkar som upphandlare av entreprenader, besiktningsman eller i annan roll där du kommer i kontakt med AB04/ABT06

Kursmål - Grundläggande Entreprenadjuridik AB04/ABT06
Målet med kursen är att du ska kunna agera aktivt med juridiken som ett verktyg i entreprenadprojekt och genom det kunna hantera ekonomiska, tekniska och juridiska risker. Du kommer lära dig vilka rättigheter och skyldigheter du har i din roll, och genom det få de praktiska verktyg du behöver för att optimera resultatet. 

Ur innehållet 
Avtalslagen
Upphandling och entreprenadformer
De olika kapitlen i AB04 - vad betyder de praktiskt?
Skillnader mellan AB04 & ABT06
Omfattningen av kontraktsarbetena
Motstridiga uppgifter – särskilt ansvar för angivna mängder
Entreprenörens rätt till kostnadsreglering för ÄTA-arbeten
Garantiansvar och ansvar efter garantitiden
Särregleringar, fasta bestämmelser och täckbestämmelser
Besiktningsregler bl.a. slutbesiktningens rättsverkan
Hävning & tvistelösning
Praktiska konsekvenser av AB 04 och ABT06
Övningar iform av juridiska dilemman
Förväntade ändringar i kommande AB20 i jmf med AB04

Blendify Learning AB
Gamla landsvägen 4
196 30 Kungsängen
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5591955454

Kontaktperson

PB

Utbildningsadress

Alla regioner
Sverige

Sänd till en kollega

0.078