23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

EU-taxonomin i teori och praktik, 1 dag

Totalt SEK 7 500 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 4 maj 2023

den 4 maj 2023

I den här kursen vill vi sprida kunskap och inspiration kring de möjligheter som finns kopplat till EU-taxonomin samt bygga en grund för ert fortsatta taxonomiarbete. Under kursen diskuterar vi bakgrunden till taxonomin samt vilka bolag som berörs och när. Vi ger också praktiska råd kring implementeringen av taxonomin.

EU-taxonomin har varit i kraft i snart ett år och förordningen är här för att stanna. Detta ställer större krav på bolag att arbeta med hållbarhet, rapportering och insamling av hållbarhetsdata. Steg för steg kommer taxonomin att utvidgas och allt fler aktörer kommer att behöva taxonomirapportera. Samtidigt kommer även bolag som inte direkt inkluderas i lagkravet påverkas indirekt via tryck på kunder, finansiärer och andra intressenter.

Under den här kursen vill vi sprida kunskap och inspiration kring de möjligheter som finns kopplat till EU-taxonomin. Under kursen diskuterar vi syftet med förordningen, dess viktigaste delar och ger konkreta exempel på hur taxonomin kan implementeras i verksamheter.

Kursen ger dig
Efter genomförd utbildning har kursdeltagaren erhållit en bred förståelse för vad EU-taxonomin innebär och dess olika delar. Kursdeltagarna ska få kännedom om nyckelbegrepp som tekniska granskningskriterier, väsentligt bidrag och orsakar ingen skada. Samtidigt som vi under kursen kommer diskutera syftet och den teoretiska bakgrunden, kommer stor tyngd att ligga på diskussion kring praktiska exempel, som kan ge inspiration till hur taxonomin kan appliceras inom olika verksamheter.

Målet är att deltagarna efter avslutad kurs ska känna sig trygga i att diskutera taxonomin med interna och externa intressenter samt att starta upp eller vidareutveckla det interna arbetet kopplat till EU-taxonomin.

Kurstillfällen

  • 2023-05-04 - Distans

 

Läs mer och anmäl dig

Sänd till en kollega

0.173