23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tebis grundkurs i CAD och 2,5D för NC-operatörer

Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
Löpande anmälan

Som kursdeltagare får du lära dig grundläggande CAD-funktioner samt att skapa borr- och fräsprogram med Tebis. Vi går även igenom hur man skapar verktygsbibliotek med skärdata för olika material, definierar NCSet samt tillhörande Features.

Under denna grundkurs går vi igenom följande moduler i Tebis:

Surface Design
Modulen Surface Design innehåller en omfattande uppsättning med funktioner för att skapa och bearbeta ytgeometrier baserade på trådmodeller. Med hjälp av de olika funktionerna kan man skapa en mängd olika element, från 3D-ytor (såsom sfärer, cylindrar, koner och rotationsytor) till högkvalitativa friformsytor, sammanfogningar, förlängningar, offsets och hålkäl.

Feature Design
Denna modul används för formgivning av standardiserade geometriska objekt – såsom flerstegshål, passningar, gängningar, fickor och spår – för infogning i form- och pressverktyg. I Tebis används ett separat Featurebibliotek för administration av dessa geometriska beskrivningar, och med hjälp av olika funktioner kan man placera ut dessa Features på en modell och anpassa dem till lokala villkor.

2,5D Borrning och fräsning
Modulen är baserad på den av Tebis utvecklade NCSet-teknologin vilken möjliggör lagring av individuella bearbetningsstrategier i en central databas. För borroperationer innehåller 2,5D-modulen alla grundfunktioner såsom centrering, borrning, gängning, brotschning, upprymning, långhålsborrning och bakplansbearbetning. Fräsfunktionerna innefattar planfräsning, dykfräsning, konturbearbetning, restbearbetning, automatiserad Featurebearbetning (spår, fickor och cirkulära hål) och mycket mer.

Antal dagar: 5

Utbildningsadress

Göteborg

Sänd till en kollega

0.172