23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

5 saker du alltid ska ha med i bilen

Det är bra att alltid vara väl utrustad när man ger sig ut i trafiken. Men vissa prylar är viktigare än andra. Läs här vad du alltid bör ha i bilen.

Det är viktigt att alltid vara förberedd när man ger sig ut i trafiken men att proppa bilen full med onödiga saker kan öka bränsleförbrukningen markant. Därför är det viktigt att välja ut de viktigaste prylarna. Autobutler.se listar 5 viktiga redskap som alltid bör ligga i bilen.

Spolarvätska
Det är många som glömmer bort att vindrutan istället tänker att lite smuts inte spelar någon roll, men man ska alltid enkelt kunna se vad som händer framför en. En ren vindruta är en förutsättning för att du ska kunna ta dig säkert fram i trafiken. Trots att man kan handla spolarvätska på nästan alla mackar så är det viktigt att alltid ha extra spolarvätska i bilen.

Reservdäck
I dag är det mycket mer vanligt med punkteringsfria däck, men de som inte har punkteringsfria däck, löper större risk för att bli strandade med punkterade däck. För att undvika att bli fast är det därför viktigt att alltid ha med ett reservdäck - det finns nämligen mycket som kan göra hål på däcket. På autobutler.se kan du läsa mer om däck eller få offerter på däckbyte.

En duk
Att en alltid ha en duk i handskfacket är kanske mer smart än nödvändigt. Även insidan av bilen blir lätt smutsig och med en trasa kan du snabbt och enkelt få bort damm och till exempel rengöra rutan. Kondens på vindrutan kan snabbt bli ett problem som gör det svårt att se. Men med en duk kan man lätt få bort fukten. Skulle du spilla kaffe på dig själv eller på sätena en tidig morgon, kan du snabbt börja torka upp efter dig med hjälp av duken eller använda den till torka av backspeglarna en regnig dag.

Startkablar
Ett par startkablar behövs sällan men det kan hända vem som helst att batteriet dör av kylan eller att man glömmer lamporna på. Även om det kanske inte är du som råkar ut för ett urladdat batteri så är du med ett par startkablar i bilen alltid redo att rädda någon i nöd. Dessutom väger startkablarna inte mycket, och bör därför ligga i alla bilar.

En filt
En filt kan hålla dig varm om du till exempel måste vila eller sova i bilen, eller för den delen blir fast på vägen under vintern. Men en filt kan göra annat än att bara hålla dig varm, den kan även användas som markfäste om du kör fast i snön. Filtar kan också komma till nytta om du måste transporteras tunga objekt som kan ta skada, eller om du vill skydda din bil mot vassa kanter och tyngre saker.

Var förberedd
Prylarna kan komma väl till hands när man minst anar det. Men för att undvika oförutsedda problem är det viktigt att serva bilen. Få offerter på bilservice här hos autobutler.se och gör bil körklar och säker.

Sänd till en kollega

0.016