23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Leasa din bil och slipp bekymmer

Det är många som har behov av en bil i vardagen och en del har svårt att klara sig utan och för vissa är det helt nödvändigt med en bil. En bil är ofta dyr i både inköp och underhåll och man behöver räkna med både lagningar, service på bilen samt byte av däck. Även försäkringar och skatt tillkommer så att skaffa en bil kan bli en dyr historia. Bensin är en annan stor kostnad och många investerar i en elbil eller en hybrid idag för att spara in pengar.

Den största kostnaden med en bil är ändå inköpet. Man kan kanske komma lite billigare undan om man väljer en äldre modell men då får man istället räkna med att pengarna går till lagningar. Många väljer därför att leasa sin bil, då slipper man ett dyrt billån och man slipper också tänka så mycket. Vid privatleasing av elbilar eller hybrider så sköter nämligen firman du leasar av de mesta till dig. 

Vad innebär det att leasa en bil?

När man privatleasar sin bil så innebär det att man hyr en bil till en fast månadskostnad, det är ett bra alternativ till att köpa en egen bil. Man slipper kontantinsatser och ränta när man leasar en bil. Man leasar sin bil under en viss tid som framkommer i avtalsvillkoren där det också står vad som ingår i leasingen. 

Ibland erbjuds man att köpa bilen när leasingtiden går ut, priset sätter uthyraren och brukar kallas för restvärde. I vissa fall är priset redan bestämt när man tecknar avtalet för leasingen och i andra bestäms det när avtalet löper ut. Vill man inte eller det inte finns något erbjudande om att köpa bilen så lämnar man tillbaka bilen efter den avtalade perioden. 

När du lämnar tillbaka bilen ska den vara i ett bra skick med normalt slitage för den tiden du har leasat. Lämnar du tillbaka en bil som är skadad eller har skador som inte räknas som normalt slitage kan du bli ersättningsskyldig. Vad som räknas som normalt slitage kan se olika ut men mindre stenskott, repor som inte kräver omlackering och lättare slitage på inredningen brukar räknas som normalt. 

Fördelar med elbil

Den största fördelen med elbilar och hybrider är att de inte kostar mycket att köra då de till största del körs med hjälp av el. Eftersom bensinen är dyr så kan man spara ganska mycket pengar på att köra sin bil på el. 

När man kör elbil så kan man köra med gott samvete eftersom de bilarna är miljövänliga. I dagens samhälle när miljöfrågan är så aktuell så kan det kännas skönt att dra sitt strå till stacken. Elbilar brukar också vara behagliga att köra då motorljudet är lägre eftersom elbilar inte har en förbränningsmotor. 

Sänd till en kollega

0.033