23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stor variation på bloggars design och syfte

Bloggandet går i perioder, både för de som skapar inlägg och för läsarna. Men överlag så finns intresset för bloggar fortfarande kvar, men man kan också se skillnader i sättet att hantera en blogg. Dess design och syfte kan skilja oerhört och man kan i princip säga att det inte längre finns några direkta regler för hur en blogg ska skapas.

Idag kan man se många företag som har kopplat samman en form av blogg med deras hemsida eller e-butik. Det har blivit populärt med social marknadsföring och att agera närmare sina kunder. Detta har också lett till att allt fler folk söker efter information från mer objektiva källor. 

Vilket till exempel kan vara en privatperson som lägger upp artiklar med fakta om olika produkter, händelser eller annat på sin blogg. Blandat med inlägg om vardagligt prat som livsstil, hälsa eller rent av om världens längsta man, som man bland annat kan läsa om på banjar.nu.

Blogga anonymt?

En sak som bloggare har gemensamt är att de gillar att skriva, men det råder stor skillnad på hur mycket personlig uppmärksamhet de vill ha. På några bloggar kan man läsa om personen eller personerna som står bakom bloggen. För att ge läsarna en bättre bild på vad bloggen inriktar sig på och hur personen bakom fungerar.

Men det finns också flera bloggar som verkar mer anonymt och som har en enkel minimalistisk design. Och peacock.nu är ett bra exempel på detta. Väldigt enkel design, utan meny eller sökord, och inläggen finns i en rad efter varandra. Där det senaste inlägget ligger högst upp i listan och det är stor variation på inläggen.

Vanliga råd om bloggar

För att få ett stort antal besökare till sin blogg råds man att finna ett passande namn för bloggen och att inrikta sig på ett eller några få ämnen för bloggen. Dessa råd brukar vara hållbara, men samtidigt kan man också skapa en blogg med olika typer av inlägg. I likhet med en nyhetstidning eller någon typ av magasin.

Eller helt enkelt en blogg som tar upp väldigt blandat. Istället för att posta personliga saker så postas information av olika slag, som exempelvis har dykt upp i bloggarens huvud under dagen. Lär dig mer här om Beckfilmerna, Kalle Ankas Jul och hur mycket D-vitamin vi behöver dagligen. Ingen direkt röd tråd i inläggen, men kan ändå locka flera besökare som gillar den här typen av blogg.

Sänd till en kollega

0.078