23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så väljer du rätt rullstolsramp till hemmet eller butiken

Det kan både vara obehagligt och osäkert att försöka köra en rullstol över trösklar, men lyckligtvis nog finns det en smidig lösning som du inte vill gå miste om: nämligen rullstolsramper. Dessa hjälpmedel finns att beställa i flera olika material, färger och storlekar med diverse egenskaper, så oberoende av dina preferenser samt behov kan du lägga vantarna på en perfekt rullstolsramp för dig. Det kan dock vara intressant att veta vad som är viktigt att tänka på när du väljer ut din ramp, och vi ska därför gå in mer på just detta ämne.

När du väljer ut din ramp

Alla rullstolar har inte samma vikt – och detsamma gäller för rampernas viktkapacitet. Med hänsyn till det här bör du alltid kontrollera vilken belastning som din föredragna rullstolsramp är godkänd för. Det är då självfallet både viktigt att ta hänsyn till vikten av rullstolen och den individen som kommer att använda rullstolsrampen. Elektriska rullstolar brukar väga en aning mer, så säkerställ att rampen är framställd med en lämplig viktkapacitet.

Även olika material kan vara intressanta att kika närmare på. Detta kan påverka hur slitstark rampen är, men även hur mycket den väger samt hur enkel den är att flytta på. Kolfiber och aluminium är de vanligaste varianterna där i synnerhet den förstnämnda är ett lättviktsalternativ.

Flyttbar eller inte?

Fråga dig själv om din rullstolsramp kommer att förbli på en plats eller om du vid åtskilda tillfällen kommer att behöva flytta på den. Detta kan påverka vilken modell du satsar på. Även om ett stort antal ramper teoretiskt sett går att flytta på är många av dem mycket tunga för att stadigt ligga på plats.

En lättviktig variant kan med andra ord vara att föredra om den regelbundet ska flyttas, och det är därtill väl värt att kika närmare på den hopfällbara modellen. Om rampen ska transporteras långa vägar eller ibland förvaras kan det vara bra om rullstolsrampen går att fälla ihop.

Rullstolsramp för professionellt bruk

Rullstolsramper gör inte bara susen i privatpersoners hem, utan visst finns det många ytterligare platser där de kommer väl tillhands. Kanske är det tal om att dra nytta av en rullstolsramp i butiker, på hotell, utanför sjukhuset, museet eller liknande platser som ibland har besök av kunder som sitter i rullstol.

Ta en titt på det breda urvalet av olika rullstolsramper och se till så att alla dina kunder har enkel tillgång till din butik, ditt café eller dylikt. En passande ramp är inte långt borta, och tack vare att det finns så många olika modeller är det perfekta valet inom räckhåll.

Sänd till en kollega

0.047