23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nyttiga tips för dig som ska köpa padelkläder

Hur väljer du rätt varumärke och outfit om du ska träna och spela en padeltennismatch? Vi har några nyttiga tips som kan hjälpa dig på vägen.

Här kommer dem:  

  • Högkvalitativa plagg som är både sköna och snygga är mer eller mindre ett måste. Det finns gott om varumärken som erbjuder sådana däribland Humbleton, Nike, Adidas osv. Som du ser finns det massor med varianter att välja mellan.
  • Outfiten ska tillåta en stor rörelsefrihet och ska ha en hög bekvämlighetsgrad
  • Bra kläder leder till en bra prestanda, glöm inte det. Vet du inte vilket varumärke eller design skulle passa dig så fråga gärna om råd innan inköp.  

Lite mer om trender och design finns att läsa i nästa rubrik.

Kjol för tjejerna damerna, shorts för killarna
Det är klart att det finns några klassiska trender som både damer och herrar följer när det kommer till padelkläder. För tjejerna gäller det antingen en tvådelad outfit i form av kjol och ett linne eller en kort klänning. Linnet kan bytas ut mot en kortarmad tröja om så önskas. Båda varianterna tillåter snabba rörelser och stor flexibilitet. Ett utmärkande drag gäller för båda alternativen och det är elegansen och neutrala färger. Herrarna är minst lika snygga och välklädda i sina sköna kortärmade skjortor och shorts. Vissa satsar på att ha en pikétröja. Återigen gäller det neutrala färger som vitt eller mörkblått. Färgglada kollektioner är inte så trendiga i nuläget.

Krav på padelkläder
Padeltennis är en intensiv sport som ställer höga krav på kläder och utrustning. Vilka är dessa krav går vi genom här nedan.  

  • Tyget ska vara mjukt: bekväma plagg är mjuka plagg, sån är regeln därför är även tyget av stor vikt.
  • Hög absorberingsförmåga: en padeltennismatch leder oftast till att man svettas mycket därför ska outfiten kunna absorbera fukt på ett snabbt sätt.
  • Flexibla rörelser: brett sträckningsområde, snabba rörelser och positionsbyte är vanliga under en match därför ska kläderna ha en hög elasticitet för bästa möjliga prestanda.
  • Bra kvalitet – hållbar och skön utrustning är vad du ska koncentrera dig på. Plaggen ska tåla många tvättar utan att förlora färg och form.  

Köp gärna flera set för att kunna byta om och när det behövs. I en del fall innebär detta en större investering men det lönar sig längden, speciellt om du planerar att träna padeltennis en längre period.

Sänd till en kollega

0.015