23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur man gör en modern lägenhet bekvämare med krukor

Du behöver inte ha ett uterum för att göra ditt hem grönt. Örtkrukor eller blomställ kan ersätta trädgårdsbäddarna. De tar inte lika mycket plats och passar dessutom in i moderna inredningar.

All skönhet på en gång

Sprid inte ut krukor över hela rummet. Placera växterna nära varandra för att få dem att sticka ut. Skapa till exempel ett blomsterbord för dem. Ett grönt hörn ser bättre ut och är också lättare att vattna. Om du vill ha fler växter kan du skaffa särskilda ställningar som rymmer många krukor.

Kom ihåg att ett sådant naturligt hörn i sig självt drar till sig uppmärksamhet. Det behöver därför inga särskilda krukor. En klassisk terrakotta passar till blommorna.

Har du en modern, till och med minimalistisk inredning? Välj en enda växt och gör den till en solitär. En enda designkruka, kanske på ett högt ben, ger rummet lite glans.

Har du ont om utrymme? Prova blommor "inifrån och ut"

För örter kan du skaffa hängande krukor som lyser upp köket - och erbjuda ingredienserna direkt när du lagar mat. Men örter håller bara om du har gott om solljus i köksmiljön - helst vid ett fönster.

I små lägenheter måste du upprätthålla den nödvändiga luftigheten och det stora utrymmet. Fokusera därför på de till synes oanvändbara utrymmena - väggarna och taket. Trenden är inverterade planteringslådor som hänger från taket som en ljuskrona. Vertikala trädgårdar lämpar sig också för vardagsrummet eller arbetsrummet. De ser ut som målningar eller fickor.

Trädgård på balkongen

Har du fått bekväma sittplatser på balkongen men det är fortfarande inte riktigt rätt? Utnyttja en ledig vägg och låt den växa med klätterväxter. Eller lägg till en stege med planteringslådor på väggen. Det är lätt att vattna blommor på dem. Du kan använda en våning för dekorationer eller ställa en kopp te där.

Blomsterställ i metall ser bra ut. De med patina skapar en elegant vintageatmosfär. Men tänk också på det praktiska. På en liten balkong kan du använda hängande planteringslådor på räcket eller i fönsterbrädan. Vill du ha en låda med pelargoner? Skaffa de självbevattnande så att de inte torkar ut under semestern. Eller vill du skära färska örter här? De andas bättre i keramiska krukor.

Sänd till en kollega

0.063