23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Samla projektet i en digital lösning

Det är inte alltid enkelt att projektleda ett stort byggprojekt, där många sakkunniga personer är involverade.

Här gäller det att hålla tungan rätt i mun för att hålla koll på alla uppdateringar, ändringar och faser. I praktiken låter det bra att alla har varsin roll i projektet, men det är inte alltid det fungerar i teorin och speciellt inte i större projekt. Det kan lätt skapas förvirring och det kan vara svårt att hålla en översikt över projektet. Detta kan leda till att leverantörer och samarbetspartners blir irriterade och att kommunikationen uteblir. Det finns, tack och lov, teknologi som underlättar projektplaneringen och de olika byggfaserna. Med hjälp av https://www.bluebeam.com/se/ kan man samla alla filer, kommunikation och ändringar på samma ställe, dessutom kan programmet öppna alla filtyper, så det gör ingen skillnad på om du har arbetat i Word eller i IFC-format. Bluebeam är ett internationellt företag som samarbetar med yrkesverksamma inom design och konstruktion för att utveckla smarta lösningar som gör det lättare för projektteam inom byggbranschen.

Involvera alla parter i en samlad lösning

Det som oftast är det största problemet med många involverade från olika discipliner och med olika expertis, är att alla jobbar i varsin filtyp som de andra inte kan öppna. Det kan ta onödig tid att få kommunicerat mellan varandra, rätta fel och exportera till filtyper andra ska kunna ta del av. Dessutom kan det vara svårt att hitta bland alla filer och se vilken som är den nyaste och mest relevanta versionen. På grund av detta finns det en stor risk att någon fil faller mellan stolarna och viktig information försvinner. Underlätta processen med ett program som kan öppna alla filtyper och effektivisera samarbetet. 

Håll dina kollegor uppdaterade i realtid

Bluebeam är kompatibelt med många CAD-program, det kan öppna PDF-filer och redigera i dessa, dessutom finns all kommunikation på ett och samma ställe. Du kan även ta programvaran med ut på byggarbetsplatsen i din enhet, skriva kommentarer, rätta och samtidigt kan dina kollegor på kontoret följa med i uppdateringarna i realtid. Att det uppdateras konstant hjälper alla parter att hålla koll på vad som ändras i projektet, framdriften samt hur faserna framöver ser ut. Dessutom behöver du inte leta runt bland alla filer och försöka hitta den nyaste, då du alltid har den senaste versionen nära till hands. 

Håll kommunikationen skriftlig

Det digitala verktyget håller all löpande kommunikation i programmet och det är lätt att hitta allt som blivit avtalat under processen. Här kan alla parter gå in och se vad som blivit avtalat och det är enkelt att referera till det som blivit kommunicerat.

Det är inte ovanligt att det uppstår problem eller fel vid stora byggprojekt och därför är det extra viktigt att all kommunikation hålls skriftligt. Detta gör att det är enklare att hålla koll på när fel har uppstått, i vilken fas och varför felet hände. Du kan även se vem som har avtalat vad och på så sätt säkra att det inte händer i nästa fas.

Sänd till en kollega

0.047