23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad du ska tänka på när du flyttar

Att flytta är ingen lätt syssla. Det finns så många småsaker som de flesta inte ens tänker på innan det väl händer. Här nedan kommer en massa tips på vad du kan göra innan flytten och på själva flyttdagen.

Allt du kan göra i förväg

För det första är det viktigt att boka en flyttfirma i tid om det är något du är intresserad av. Testa till exempel flytthjälp Uppsala om din flytt sker i området. Sedan är det viktigt att du skaffar dig tillräckligt med flyttlådor, uppskatta då på ett ungefär hur mycket du kommer behöva, det går dock alltid att köpa mer. Sedan är det dags att börja packa. Se till att börja i tid och att du har en bra rutin där du lätt kommer kunna hitta i dina lådor efter flytten. Du kan till exempel börja i ett rum av din nuvarande bostad och sortera i tre olika högar. Det som kan packas direkt, det som du fortfarande behöver och det som ska slängas, säljas eller skänkas. När du ska flytta och packar ner alla dina saker är det alltid bra att gå igenom vad du inte behöver längre så att du inte tar med dig en massa onödiga saker. Se också till att du senare lätt kommer hitta det som du använder ofta och att du packar en resväska med kläder, laddar, tandborstar och allt annat som du kommer behöva under de första dagarna. Det är också viktigt att du inte gör lådorna för tunga, se till exempel till att du inte fyller en låda med endast böcker, lägg in några på botten av din låda och fyll resten med lättare saker för att få en jämnare vikt.

Flyttdagen

Själva flyttdagen kan ge mycket stress då det finns mycket att tänka på. Om du har hyrt in en flyttfirma får du se till att allt är packat och klart tills de kommer och hämtar dina saker. Om du ska göra allt själv är det också bra om allt är packat och klart för att underlätta för dig själv. Om du ska göra flyttarbetet själv är det viktigt att du alltid har flera personer som hjälper dig, att flytta är inte gjort för att göra ensam. Se till att du har en bra rutin under dagen. Packa in allt ordentligt när det förflyttas. Om något står lite ostabilt är det lätt att något går sönder, speciellt om det finns glas i lådan. Samma sak gäller för små ytor på möbler såsom en underkant på en hylla eller framsidan av en sänglåda, dessa saker kan också lätt gå sönder om de blir burna på fel sätt. Om du är väldigt organiserad har du troligtvis skrivit på dina lådor vilket rum lådorna tillhör. Om det finns tillräckligt med plats kan du ställa lådorna i rätt rum redan när du flyttar in så slipper du flytta på allt en gång till. Till sist är det viktigt att ta med sig ett bra humör.

Sänd till en kollega

0.031