23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Takbehandling – bra för ditt hustak

Husets tak, det är viktigt att man tar hand om på bästa sätt. Det på en mängd olika sätt. Visst kan det ibland vara läge att helt byta taket, men det är inte alltid ett måste. En sak du kan satsa på att göra med ditt tak, det är en takbehandling. Vad är då en takbehandling? Det beror så klart lite på vem du frågar, då det finns en del som erbjuder olika. Men om du väljer att göra en takbehandling med hjälp av Tectorius, så handlar det om att ge taket en tvätt, samt att man sedan förseglar taket och ger den en ytbehandling.

Du som tycker att ditt tak verkar slitet eller att det ser allmänt tråkigt ut, du kan fräscha upp det genom att satsa på en bra takbehandling. Det förlänger dessutom livslängden på takpannorna.

Viktigt att ta hand om husets tak

När ett tak läggs, på ett hus eller en annan byggnad, så är tanken att det ska hålla i väldigt många år. Men om du bara låter ditt tak vara, utan att göra något alls, så kommer det snart att börja förfalla. Därför är det av största vikt att du faktiskt tar hand om ditt tak på alla tänkbara sätt. Bland annat bör du minst ett gånger per år kontrollera ditt tak, pannorna samt även hängrännorna. Se till att ta bort kvistar, grenar, löv och skräp. Det är även viktigt att få bort all mossa som gärna sätter sig på taket. Det bästa sättet att få bort mossa och annat, det är att ge ditt tak en rejäl taktvätt.

Sedan kan det som sagt vara väl värt att göra en takbehandling av ditt tak!

Hur görs en takbehandling?

Beroende på vem eller vilka du anlitar för din taktvätt så kan det gå till på lite olika sätt. Du som väljer att anlita Tectorius, du kan förvänta dig bra resultat. Det som detta företag börjar med, det är att tvätta av ditt tak, riktigt noga. Alla pannor görs grundligt rena samt att de tar bort all mossa, alla alger, samt smuts och annat som satts sig i porerna på pannorna. Till sin hjälp har de högtrycksmaskiner och de använder sig bara av rent vatten, inget annat.

När ditt tak sedan är helt rent, så fortsätter deras takbehandling med att de förseglar takpannorna. Detta görs med hjälp av ett patenterat förseglingskoncentrat. Den fungerar riktigt bra i vårt nordiska klimat. Den gör dessutom att pannorna inte drar till sig fukt.

Sedan kommer sista steget i att behandla taket. Då görs en så kallad ytbehandling eller takmålning. Ditt tak får då helt enkelt en ny skyddsyta och taket får dessutom en snygg och fräsch färg igen, så att det ser nytt ut. Denna yta är slitstark samt väderbeständig.

När vet jag att jag bör göra en takbehandling?

Om du märker av att ditt taks ytskikt börjat försämras så kan det vara en god idé att göra en takbehandling. Samma sak om ditt tak börjat få märkbara brister.

Sänd till en kollega

0.047